Români răpiţi şi torturaţi în Franţa. „Au fost arşi cu pistolul termic, spânzuraţi şi băgaţi cu capul în apă, apoi forţaţi să intre în frigider”

1 lună in urmă 29

Detalii înfiorătoare au ieşit la iveală despre coşmarul pe care l-au trăit mai mulţi români răpiţi şi torturaţi în Franţa. Thierry Behra, un afacerist din oraşul Wimereux, este acuzat că ar fi răpit, sechestrat şi torturat o familie de români, după ce unul dintre aceştia l-ar fi furat. Presa franceză scrie că la acţiunea de pedepsire a românilor ar fi luat parte afaceristul francez, rude de-ale sale şi colaboratori apropiaţi.

De ce au fost mai mulţi români răpiţi şi torturaţi în Franţa

Calvarul a început în vara anului 2017, când una dintre proprietăţile familiei lui Thierry Behra a fost spartă de hoţi care au furat mai multe obiecte valoroase. Indivizii au fost surprinşi de camerele de supraveghere, moment în care afaceristul francez şi apropiaţii săi i-au recunoscut pe infractori, dar şi pe unul dintre angajaţii săi, un român. Fără să mai aştepte intervenţie autorităţilor, omul de afaceri a decis să-şi facă singur dreptate.

În noaptea de 23 spre 24 iulie 2017 a pătruns în casa românului pe care l-a răpit şi l-a sechestrat. Românul şi familia sa au fost răpiţi de mai multe persoane înarmate, printre care se număra şi Thierry Behra, scrie Adevărul.

Potrivit publicaţiei La Voix du Nord, românii ar fi fost arşi cu un pistol termic pentru a recunoaşte comiterea furturilor. Apoi, s-ar fi trecut la spânzurări simulate şi tentative de înec, torturi la care au fost supuşi românii.

La final, oamenii au fost forţaţi să intre şi înghesuiţi în frigidere, fiind ulterior abandonaţi pe 25 iulie la Chapelle-d’Armentières, localitate aflată în nordul Franţei. Înspăimântaţi, românii s-au dus la cel mai apropiat sediu al Jandarmeriei Naţionale, unde au depus plângere.

Citeşte şi: Austria impune noi restricţii. ”Lockwdown-ul șnițelului” pentru cei nevaccinați anti-COVID-19

Proces în cazul mai multor români răpiţi şi torturaţi în Franţa

Potrivit sursei citate, Thierry Behra şi alte două persoane au ajuns în arest preventiv. În 2019, el a fost eliberat în urma unui viciu de procedură, dar ceilalţi doi au rămas închişi. Alte şapte persoane se află sub control judiciar, informează L’Echo de la Lys.

Procesul a început la Tribunalul Sain-Omer abia luni, 6 septembrie, iar presa franceză estimează că ar urma să fie finalizat până pe 21 septembrie. Avocaţii familiei Behra spun că faptele de care sunt acuzaţi clienţii lor nu au avut loc în realitate şi că ar fi vorba de o înscenare.

Citeşte şi: Cutremur de 7 grade Richter în Mexic! Seismul s-a soldat cu cel puțin o victimă, un bărbat omorât de un stâlp care s-a prăbușit

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă