Români implicaţi într-un "carusel TVA" la nivel european: 4 suspecți reţinuţi și bunuri de 23 de milioane de euro puse sub sechestru

3 săptămâni in urmă 25

Miercuri şi joi, autorităţile coordonate de Parchetul European (EPPO) au efectuat percheziții, arestări și au pus sechestru pe bunuri în valoare de 23 de milioane de euro, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în România, Cehia și Slovacia. Patru persoane bănuite că au format o organizație infracţională, suspectate de evaziune fiscală, au fost reţinute.

Parchetul European (EPPO) a coordonat o operaţiune de proporţii, în România, Cehia și Slovacia

Parchetul European (EPPO) a coordonat o operaţiune de proporţii, în România, Cehia și Slovacia

Profimedia

Parchetul European (EPPO) a coordonat o operaţiune de proporţii, care s-a lăsat cu percheziţii şi arestări în România, Cehia și Slovacia. Principalii suspecți au organizat un așa-numit "carusel TVA", ce presupune circulația repetată a unor sume de bani prin aceleași firme. Unele dintre aceste companii – așa-ziși comercianți fantomă – nu și-au îndeplinit obligațiunile fiscale și, prin urmare, au permis unei alte instituţii, cu sediul în Germania, să pretindă un credit de TVA necuvenit. Pierderile totale sunt estimate la peste 23 de milioane de euro.

Spălare de bani, plănuită în România, Cehia și Slovacia

Deşi nucleul activității infracționale a fost localizat în oraşul german Hamburg, totul a fost plănuit în Cehia și Slovacia, cu legături importante în România, mai spun autorităţile, potrivit site-ului oficial EPPO.

În cadrul operaţiunii coordonate de biroul central al EPPO din Luxemburg, inclusiv cu ajutorul agenţilor români din Bucureşti, Bihor şi Sălaj, au fost îngheţate conturi bancare şi active din Cehia şi Slovacia, iar patru suspecţi au fost reţinuţi şi vor ajunge curând în instanţă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă