Români blocați la vămile dintre Bulgaria și Grecia: „Toți știați că asta se va întâmpla”

1 lună in urmă 21


Sute de români petrec ore în șir, de mai multe zile, la punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia, în drum spre vacanțele din Elada. Rețelele de socializare sunt pline de relatări ale acestora


Coada de mașini de la vama Kulata pe sensul dinspre Bulgaria spre Grecia a ajuns să măsoare, sâmbătă dimineață, până la 7-8 kilometri, potrivit postărilor de pe Facebook ale unor români care sunt plecați în vacanță, spre Grecia.


„Ora 09.01, Vama Kulata, coada se intinde pe cel puțin 7-8 km. Este incredibil ce se întâmpla, au venit 2 domni polițiști și nu au dat nicio explicație”, scrie un utilizator pe pagina de Facebook Forum Grecia.


Sunt zeci de mesaje și fotografii care arată cozile de mașini, dar și explicații pentru acestea. „Eu nu înțeleg de ce toată lumea înjură când toți știați că asta se va întâmpla.


Repet, turiștii sunt de vină pentru că nu au totul pregătit. Nu mi se pare mult să stai 2-3 ore la vamă, mai ales că numărul mașinilor care trec în week-end este mult mai mare decât cel de luni până vineri. Noi venim de 11ani în Grecia și am trecut mereu la 12 noaptea și am trecut repede, niciodată sâmbăta sau duminica. Am trecut joi noaptea și am stat 1oră și 10min.


Eu nu înțeleg de ce sunteți frustrați că trebuie să stați 2-3 ore la vamă, când pe București-Constanța au fost dăți când acest drum a durat 5-7 ore. Când se stă pe Valea Prahovei jumate de zi, nu este la fel? Multă răbdare și concediu plăcut în continuare.


Cine alege Grecia știe că merită. Deci răbdare,vreme frumoasă și amintiri plăcute.”, a scris un utilizator ca răspuns la plângerile celor care așteaptă cu orele în vămi.


La ora 12.30, un utilizator a postat o nouă fotografie și a anunțat că spre Promochonas, partea elenă a graniței de la Kulata, coada e de 4,5 km, în Bulgaria.


Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă pentru cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia și a informat că, din cauza fluxului mare de persoane care se deplasează în această perioadă, au fost semnalate aglomerări şi cozi de autovehicule la punctele de control rutier de la graniţa cu Bulgaria, care generează timpi mari de aşteptare la traversarea frontierei comune dintre cele două state.


În context, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să folosească toate punctele de intrare în Republica Elenă şi să se asigure înaintea începerii călătoriei că au îndeplinit toate formalităţile obligatorii prevăzute de legislaţia elenă, inclusiv completarea formularului PLF (Passenger Locator Form), în care să menţioneze punctul de intrare pe teritoriul Greciei.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă