Româncă ucisă şi îngropată în curtea unei case din Banatul de Sud, în Serbia. Localncii sunt înspăimântați, la şase luni de la crimă

3 săptămâni in urmă 24

Potrivit novosti.rs, românca locuia de ani buni în Pancevo și avea o tarabă la piața de vechituri din oraș. În ziua fatidică, femeia a mers la sediul firmei de contabilitate, condusă de Boban şi mama lui Bogdanka. Bănuia că cei doi au păstrat banii pe care ea i-a dat pentru a-i plăti dările la stat şi s-a dus să le ceară socoteală.

Potrivit primelor rezultate ale anchetei, s-a bănuit că Boban a fost primul care a atacat-o pe M.H. A lovit-o cu pumnul în cap, iar apoi cu un obiect dur până a lăsat-o fără suflare. Românca a murit, iar trupul ei a fost îngropat de fiul și mama acestuia în curtea din spatele casei.

sandzaklive.com

Cei doi au fost arestați, însă bărbatul a fost eliberat din detenție după șase luni. În timpul anchetei, nu s-a putut dovedi că Boban ar fi aplicat loviturile cauzatoare de moarte.

Vecinilor le este frică, unii dintre ei vor să se mute din zonă

O astfel de decizie a stârnit neliniște în rândul vecinilor, mai ales pentru cei care au asistat la tot ce a urmat după ce trupul româncei a fost găsit îngropat în curtea lor.

"Îmi amintesc, am fost martor, polițiștii m-au chemat înăuntru, au spus imediat că sunt dovezi că a participat la crimă, avea sânge pe adidași. Acum se spune că a fost eliberat pentru că nu există dovezi", a declarat un vecin pentru publicația Blic.

El, ca și ceilalți vecini, nu poate să creadă că Bogdanka ar fi putut să o omoare pe femeie de una singură: "Nu era o femeie mică, s-ar fi putut apăra de Bogdanka, dacă ar fi împins-o ar fi doborât-o, nu cred că ar fi putut să o omoare singură".

"Avem copii mici aici, ne gândim la ce ar putea fi capabil să facă"

Vecinii au aflat că Boban a ieșit din arest când au observat o lumină în casa lor, iar unii chiar l-au întâlnit. Chiar bărbatul s-ar fi lăudat că a fost achitat de toate acuzațiile și că este nevinovat.

Toți cei care locuiesc pe strada Ivo Kurjackog nu mai au liniște: "Ce e de făcut acum? Avem copii mici aici, ne gândim la ce ar putea fi capabil să facă".

Unii chiar se gândesc să se mute din zonă.

În schimb, împotriva lui Bogdanka G. a fost depus un rechizitoriu pentru această crimă. Femeia ar fi declarat în timpul audierilor că a lovit-o de mai multe ori în cap pe M.H., în sediul firmei de contabilitate. Românca a murit pe loc, trupul neînsuflețit fiind ulterior îngropat în curtea dintre casă și zidul vecinului, unde polițiștii l-au găsit o zi mai târziu.

Pancevo este oraşul de reşedinţă al districtului Banatul de Sud din Voivodina, Serbia, cu o o populaţie de 127.162 locuitori, dintre aceştia 4.065 sunt de etnie română.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă