Român scos din bârlogul lui din pădure, unde trăia de mai mult de o lună. De un an locuia între copaci, în diferite zone din Austria

2 luni in urmă 6

Vineri dimineață, ofițerii secției de poliție Krumpendorf au observat un bărbat într-o zonă forestieră, care locuia acolo într-un adăpost improvizat format din ramuri și pături, scrie site-ul publicației austriece Kleine Zeitung.

După cum a explicat purtătorul de cuvânt al poliției, Rainer Dionisio, bărbatul de 32 de ani a fost adus prima dată la spital de către ofițeri. „Acolo a fost tratat pentru scurt timp, dar eliberat rapid.”, a spus Dionisio.

Românul a fost apoi predat Oficiului Federal pentru Azil și Imigrări . „Bărbatul se află în prezent într-un centru de detenție al poliției, deoarece autoritățile au impus detenția românului.”, a spus Dionisio.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, totuși, aceasta este procedura standard, întrucât tânărul de 32 de ani nu avea documente la el și nu avea cazare decentă.

Român scos din bârlogul lui din pădure, unde trăia de mai mult de o lună. De un an locuia între copaci, în diferite zone din AustriaFoto: Stephan Schild

Potrivit propriilor declarații, românul a trăit săptămâni întregi într-o pădure de lângă Krumpendorf. Acolo și-a amenajat un bârlog din ramuri și pături, sub un copac, și le-a spus polițiștilor că de un an locuiește în pădurile din zonă. Atunci când îi e frig, spune el, când temperaturile coboară sub zero grade noaptea, se acoprea cu o pătură în plus.

Locul unde a fost găsit e la 50 de metri de o zonă locuită și la distanță mică de secția de Poliție. Atunci când a fost ridicat de agenți avea de mâncare mai mulți cârnați și chifle.

Cel mai probabil, scrie sursa citată, va fi deportat în România.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă