Român prins chiar când dădea o spargere: „Prefer să fur aici în Olanda, că sunt pedepsele mai mici!”

1 lună in urmă 2

Au ales Țările de Jos ca zonă de activitate, deoarece cred că pedepsele sunt relativ mici aici. Doi spărgători români care au crezut asta, sunt acum închiși pentru 3,5, respectiv 2,5 ani, relatează ediția online a cotidianului olandez Eindhovens Dagblad.

Cei doi, ambii în vârstă de 32 de ani, au dat împreună mai multe spargeri la sediile unor companii în Valkenswaard, Leende și Helmond. La o benzinărie Valkenswaard Esso, au făcut o gaură în perete și au fugit cu țigări în valoare de zece mii de euro.

În Helmond au lovit restaurantul De Warande, în Leende magazinul de echipament sportiv Never Quit The Game și VOL Lighting. De asemenea, au pătruns în alte locuri, nu întotdeauna împreună, dar întotdeauna ca niște profesioniști.

În timpul procesului în urmă cu două săptămâni, unul dintre cei doi români nu a ascuns faptul că își câștigă banii prin spargeri și furturi. A călătorit deseori din Belgia în Olanda pentru a da acolo loviturile. Un motel din Sint Niklaas era baza de operațiuni. Belgia are avantajul că există o piață bună pentru electronice furate, a spus el.

În Sint Niklaas, bărbatul întâlnea adesea alți europeni de est din „alte echipe de spărgători”. În rândul spărgătorilor din Europa de Est există ideea că pedepsele din Olanda sunt mai mici decât în ​​țările vecine, a spus românul, când a fost întrebat de ce fură în Olanda. Dar judecătorul n-a fost chiar blând.

Cel mai aspru a fost pedepsit românul care a comis și alte spargeri pe cont propriu, inclusiv la ZooPark Overloon. El trebuie să plătească parcului o taxă de 10.000 de euro. Alte victime nu au depus cereri de despăgubire.

Curtea care a pronunțat sentința a ținut cont și de faptul că cei doi români se cunosc de foarte mult timp și de asemenea au mai executat pedepse cu închisoarea în Europa.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă