Român mort într-o avalanșă provocată chiar de el, în Austria

1 lună in urmă 92

Accident tragic pe un versant de munte în apropiere de Mallinz, în Austria, în urma căruia un român a murit sub o avalanșă pe care chiar el a provocat-o, transmite site-ul oficial al poliției austriece.

Alarma a declanșat în jurul orei 10:30. În zona de platou, la o altitudine de 2200 de metri, un ski tourer, un cetățean român în vârstă de 36 de ani, a desprins o placă de zăpadă de aproximativ 50 de metri lățime și a declanșat o avalanșă..

Românul a fost măturat de o masă de zăpadă de aproximativ 600 de metri și a căzut la aproximativ 100 de metri mai jos, pe o cascadă înghețată. „Orice ajutor a venit prea târziu pentru bărbat. El a suferit rănile fatale în urma accidentului.”, a declarat Horst Wohlgemuth, șeful operațiunilor Poliției Alpine din districtul Spittal / Drau.

Românul, alături de care se mai afla o tânără austriacă de 22 de ani, petrecuse două nopți la cabana Celler, pe valea Seebachtal, iar marți cei doi au decis să coboare pe schiuri. Tânăra era la 15 metri în spate și a văzut toată tragedia, dar ea a scăpat nevătămată. A fost coborâtă agățată de o frânghie de un elicopter.

Tot cu un elicopter a fost recuperat din zăpadă și trupul fără viață al românului ucis de avalanșă. Trei elicoptere au participat la acțiune, inclusiv cel al poliției din Liebelle Kaernten.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă