Român mort în Italia, prins sub dărâmături în timp ce colegii pregăteau demolarea unei clădiri

3 săptămâni in urmă 1

De Veronica Micu.
Publicat: 14.03.2021, 10:01.
Actualizat: 14.03.2021, 10:19

Tragedie în centrul istoric al localității San Pio delle Camere, din provincia L’Aquila, aflat la aproximativ 30 de kilometri de Roma, după ce părți dintr-o clădire ce urma să fie demolată s-a prăbușit. Un român și un macedonean au murit după ce au fost prinși sub dărâmături.

Galerie (7)

Român mort în Italia, prins sub dărâmături în timp ce colegii pregăteau demolarea unei clădiri

ANSA

Nenorocirea a avut loc sâmbătă după-amiază, pe un șantier din centrul istoric al oraşului, unde echipe de muncitori lucrează la renovarea cădirilor afectate de cutremurul din 2009.

Potrivit ANSA, cinci angajați ai companiei de construcții Habita, cu sediul în L'Aquila, se aflau pe șantier în momentul tragediei.

Din primele informații, muncitorii pregăteau demolarea unei clădiri, când unul dintre zidurile imobilului s-a prăbușit. Se pare că un element portant al casei, care probabil a fost atins în timpul pregătirii demolării, ar fi cedat. Doar trei dintre cei cinci muncitori au reușit să scape cu bine. Ceilalți doi, un român și un macedonean, au fost îngropați de vii sub dărâmături. Este vorba despre Cristian Susanu, un român de 42 de ani, rezident în Roio, L'Aquila, și Dzevdet Uzeiri, un macedonean în vârstă de 61 de ani, care locuia în Castelnuovo, San Pio delle Camere.

ANSA

Imediat, la fața locului au intervenit mai multe echipe de pompieri și voluntari, pentru a-i scoate pe cei doi muncitori de sub casa prăbușită. Inițial, salvatorii sperau să-i poată scoate în viață, mai ales că până la un anumit moment, puteau fi auziți cum cer ajutor.

ANSA

Operațiunea a fost îngreunată pentru că au fost nevoiți să asigure mai întâi zona, evitând astfel ca și alte ziduri să se prăbușească.

Românul de 42 de ani și colegul lui au murit sub dărâmături

Din păcate, pentru românul de 42 de ani și colegul lui macedonean nu s-a mai putut face nimic. Cei doi ar fi fost prinși în partea cea mai joasă a clădirii, unde se afla un fel de cramă pentru vinuri.

ANSA

Aseară, în jurul orei 21.00, pompierii încă mai săpau pentru a putea extrage trupurile neînsuflețite ale celor doi.

"Un fapt grav, care ne întristează, moartea la locul de muncă a doi muncitori în San Pio delle Camere. O altă tragedie care pune sub semnul întrebării lipsa măsurilor de prevenție și a controalelor. Fără siguranță, nu există demnitate în muncă", a declarat Luigi Sbarra, secretarul general al sindicatului CISL, potrivit ANSA.

Deputatul Partidului Democrat Stefania Pezzopane a cerut "clarificarea acestui episod dramatic", subliniind că "reconstrucția în zonă trebuie să continue cu siguranță maximă pentru muncitori".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

roman mort italia roman italia cladire prabusita italia l'aquila cladire demolata

Top știri

O adolescentă din SUA, răpită când avea 16 ani, a trimis un mesaj de ajutor la aproximativ un an și jumătate de la dispariție

1

Extern • pe 12.03 la 18:25

O adolescentă din SUA care a dispărut în 2019, după ce a fost răpită de propriul tată, a reușit să trimită unui prieten un mesaj în care cerea ajutor. Daphne Westbrook, care acum are aproape 18 ani, a comunicat recent cu un prieten pentru a-i spune că este în viață.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă