Român ajuns duminică în Germania și mort marți, în a doua zi la noul loc de muncă. Cinci copii au rămas orfani de tată

1 lună in urmă 5


La ședința de joi, consilierii locali din Eningen au ținut un minut de reculegere în memoria lucrătorului forestier care a murit în urmă cu două săptămâni, în pădurea Harret din Eningen. Bărbatul de 45 de ani, din România, a impresionat cu povestea lui întreaga comunitate locală, scrie ediția online a cotidianului regional Reutlinger General-Anzeiger.


Românul a avut o soartă dramatică, după ce a ajuns în comunitate duminică, a avut prima zi de muncă la Eninger Forst luni și accidentul în care și-a pierdut viața s-a petrecut marți de dimineață, după cum a relatat primarul Alexander Schweizer.


Bărbatul a fost în cap de o ramură mare, care cădea și, în ciuda faptului că era echipat corespunzător cu cască de protecție, a fost rănit atât de grav încât a murit la locul accidentului. Poliția a inițiat o anchetă cu privire la contextul exact al accidentului, anchetă încă în desfășurare.


Comunitatea din micuța localitate germană s-a mobilizat exemplar, astfel că firma de pompe funebre a unuia dintre consilierii locali a preluat cadavrul și l-a transportat într-un sat de munte din nordul României. Mulți localnici alături de soția românului au preluat corpul acestuia, consilierul fiind impresionat de detaliul tragic descoperit în satul din România: bărbatul lasă cinci copii în urmă.


Angajatorul a oferit un ajutor suplimentar familiei și comunitatea din Eningen dorește, de asemenea, să sprijine rudele îndurerate, pentru că, spune primarul bărbatul a murit în slujba comunității. Muncitorii forestieri, majoritatea români, toaletau pădurea care e în administrarea municipalității.


Colegii românului care au asistat neputincioși la moartea acestuia au primit asistență psihologică, fiind toți marcați profund de tragedie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă