Roger Federer, declarații îngrijorătoare înainte de US Open: „Trebuie să mă consult cu echipa”

2 luni in urmă 26

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 august 2021, 18:23 / Actualizat vineri, 13 august 2021 18:23

Elvețianul Roger Federer ar putea fi nevoit să nu participe la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care debutează pe 30 august.  

În vârstă de 40 de ani, Federer spune că încă trebuie să analizeze participarea la US Open, turneu pe care l-a câștigat de 5 ori în carieră. Elvețianul clasat pe locul 9 ATP spune că „perioada de recuperare devine din ce în ce mai lungă, cu vârsta”. 

Roger Federer: „Înainte, mi se părea că victoriile vin firesc, acum le apreciez mai mult”

„Mă voi întâlni în această săptămână cu doctorii și cu echipa mea și voi decide ce e de făcut. În acest moment, nimic nu e sigur. E dificil, fiindcă știu cum era altădată. Înainte, întrebările erau mai simple. Totul e mai complicat față de acum 10 ani”, a declarat enigmatic Federer. 

„Acum, am nevoie de mai mult timp pentru orice. Dacă resimțeam vreo durere la spate, obișnuiam să mă odihnesc două zile și totul era bine din nou. Acum, pentru aceeași durere poate dura două săptămâni. Sunt mai răbdător și m-am obișnuit să trăiesc cu durerea. Înainte, mi se părea că victoriile vin firesc, acum le apreciez mai mult, fiindcă știu ce e în spatele lor”, a mai adăugat Federer. 

Djokovic, Nadal și Federer luptă la US Open pentru titlul 21 de Grand Slam

Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer au câte 20 de Grand Slam-uri fiecare. Sârbul, lider mondial, încearcă să devină singurul jucător din Era Open care reușește să câștige toate cele 4 turnee de Grand Slam într-un singur an, după ce s-a impus la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. 

 „Trebuie să mă consult cu echipa”

Roger Federer s-a retras de la Roland Garros, în turul 4

Mai mulți oameni au scos separat cifrele pe care le are sârbul în comparație cu Roger Federer și Rafael Nadal. Iar rezultatele sunt uimitoare.

În ultimii 10 ani, Federer și Nadal au câștigat împreună 15 turnee de Grand Slam, în timp ce Djokovic are 19! La turnee de Masters, liderul ATP are 31 de titluri în dreptul său, în timp ce rivali au, adunat, 25 de asemenea turnee.

Lucrurile sunt la fel de clare și în Turneul Campionilor, competiția de final de an ce reunește top 8 ATP. Djokovic are 4 titluri, în timp ce doar Federer a reușit să bifeze unul. Iar în confruntările directe, sârbul are 45 de victorii, în timp ce spaniolul și elvețianul au reușit doar 22 de succese!

Citește și alte știri de tenis:

Novak Djokovic, decizie de ultim moment înainte de US Open: „Nu voi fi pregătit să concurez”

Rafael Nadal a reușit un punct nebun la Washington! Dar sunt griji: „Mi-aș dori să nu mă mai doară piciorul”

Playtech: BOMBĂ! Fiica lui Ion Ţiriac a ÎNCINS plaja și mai tare. Ioana a atras toate privirile în costumul ei de baie


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă