Roger Federer a refuzat participarea la Australian Open. Motivul invocat de tenismenul elvetian

1 lună in urmă 32

Tenismanul elvetian Roger Federer a decis sa nu participe la Australian Open mai degraba din cauza carantinei decat a problemelor la genunchi, sustine fostul jucator brazilian Andre Sa, reprezentant al organizatorilor primului turneu de Mare Slem al anului, citat de Eurosport.

Responsabil de relatiile cu jucatorii in cadrul Federatiei australiene de tenis, Andre Sa a explicat pentru o televiziune din tara lui de ce Federer a declarat forfait pentru acest turneu.

"Principalul motiv a fost carantina. Am vorbit cu el acum o luna si avea doua optiuni. Putea sa vina cu toata familia si sa o plaseze in carantina. Problema este ca Mirka (sotia lui Federer - n. r.) nu puteau iesi din camera de hotel timp de 14 zile. El putea sa iasa, sa se antreneze si sa se intoarca, dar familia nu putea. Mirka nu putea", a afirmat fostul tenisman brazilian.

A doua varianta, neagreata de Federer, era sa vina singur in Australia. Potrivit lui Sa, fostul lider mondial a spus ca la varsta lui, 39 de ani, cu patru copii si 20 de turnee de Mare Slem castigate, nu ar trebui sa fie despartit de familia lui o perioada atat de lunga, de cinci saptamani.

Sa a precizat ca aceasta discutie a avut loc la inceputul lui decembrie, cand Federer stia deja ca Australian Open va incepe probabil cu o intarziere de trei saptamani. In cele din urma, turneul va debuta pe 8 februarie.

Elvetianul, care a suferit anul trecut doua operatii la genunchi, este asteptat sa revina in competitie la sfarsitul lui februarie sau inceputul lui martie.

Citeste si: FOTO Simona Halep, in vacanta cu iubitul la Valea Doftanei. Cum a fost primita de localnici


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă