Rodney Alcala, un criminal în serie și condamnat la moarte, a murit în spitalul închisorii

2 luni in urmă 30

Rodney Alcala, în vârstă de 77 de ani, condamnat la moarte în statul California pentru uciderea a cinci femeie, printre care și o fetiță de 12 ani, a murit din cauze naturale, într-un spital lângă închisoarea de stat Corcoran, la primele ore ale zilei de sâmbătă, potrivit CNN.

Alcala a fost condamnat la moarte pentru prima dată în 1980 pentru răpirea și asasinarea din 1979 adolescentei Robin Samsoe, în vârstă de 12 ani, dar condamnarea sa a fost anulată de Curtea Supremă din California și i sa acordat un nou proces.

El a fost condamnat din nou la moarte în 1986 după un al doilea proces, dar această sentință a fost anulată de o curte de apel federală în 2003 și a fost acordat un al treilea proces.

Rodney Alcala, un criminal în serie și condamnat la moarte, a murit în spitalul închisoriifoto: Captură video CBS

În anii care au urmat, anchetatorii au descoperit dovezi care îl leagă pe Alcala de celelalte crime din California. La procesul din 2010, el a fost găsit vinovat de uciderea lui Samsoe, precum și a altor patru femei cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani în perioada 1977 – 1979, potrivit CNN.

După ce a fost extrădat, a pledat vinovat și a fost condamnat în 2013 la 25 de ani pe viață. Anchetatorii l-au considerat suspect sau l-au legat de alte decese în alte patru state, potrivit departamentului de corecție din California.

În septembrie 1978, Alcala a participat la The Dating Game, o emisiune TV americană în care o femeie chestiona trei bărbați ascunși, înainte de a alege unul pe baza răspunsurilor sale.

Alcala a fost selectată la sfârșitul spectacolului, dar femeia a spus mai târziu că a decis să nu se întâlnească cu el după o conversație în culise, descriindu-l ca fiind „înfiorător”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă