Roberto Mancini, declarație neașteptată după ce Italia a ratat calificarea directă la Cupa Mondială: ”Vom câștiga trofeul!”

3 săptămâni in urmă 21

  • Liga Națională de Baschet: Voluntari - CSU Sibiu, luni, 19:30, Digi Sport 2

  • Liga Națională de Baschet: Dinamo - U BT Cluj, luni, 17:30, Digi Sport 2

Squadra Azzura va juca primul meci împotriva Macedoniei de Nord. Dacă va învinge, Italia se va duela cu câștigătoarea dintre Portugalia și Turcia.

Roberto Mancini, declarație neașteptată după ce Italia a ratat calificarea directă la Cupa Mondială: ”Vom câștiga trofeul!”

Chiar dacă nu s-a calificat direct, selecționerul Squadrei Azzurra, Roberto Mancini, este încrezător că Italia se va califica fără probleme la turneul final din Qatar, mai ales că vara trecută a devenit campioană europeană după o finală de foc împotriva Angliei.

Totuși, Mancini spune că regretă că Italia nu a reușit să se califice direct după preliminariile pentru Cupa Mondială.

Ne vom califica la Cupa Mondială pentru că suntem puternici și pentru că am fost cea mai bună echipă la EURO 2020. Îmi spun mereu: ’Uite ce am pierdut!’ Ar fi fost suficient să câștigăm primul meci împotriva Elveției, partidă în care am dominat”, a declarat Roberto Mancini citat de Kicker.

Dacă nu va reuși să se califice la turneul final, pentru Squadra Azzurra ar fi pentru a doua oară consecutiv când ratează Cupa Mondială. Italienii nu s-au calificat la precedenta ediție din Rusia.

Întrebat dacă va pleca de la echipa națională a Italiei în cazul în care va rata calificarea, Mancini a dat un răspuns neașteptat și foarte îndrăzneț: ”Nu mă gândesc la asta. Cred că vom câștiga Cupa Mondială!”.

Italia sau Portugalia va rata Cupa Mondială

Europa va trimite 13 echipe la Cupa Mondială din Qatar, care va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022. Zece dintre echipe se știu deja, câștigătoarele grupelor din preliminarii, iar ultimele trei echipe calificate se vor stabili în urma unui baraj care va avea loc în luna martie 2022.

La baraj sunt implicate 12 echipe: cele zece care au terminat pe locul secund în grupele din preliminarii și două care au avut rezultate bune în ultima ediție a Ligii Națiunilor. Cele 12 echipa naționale au fost împărțite în două urne valorice.

Capii de serie la tragerea la sorți pentru semifinalele barajului au fost: Scoția, Țara Galilor, Portugalia, Italia, Rusia, Suedia. Capii de serie au beneficiat de faptul că joacă pe teren propriu în semifinale.

Echipele naționale care n-au fost capi de serie la tragerea la sorți au fost: Ucraina, Turcia, Rusia, Macedonia de Nord, Austria, Cehia.

Italia, câștigătoarea EURO 2020, și Portugalia, câștigătoarea EURO 2016, se pot înfrunta în finala play-off-ului pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

Etichete: italia , qatar , cupa mondiala , mancini , cm 2022

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă