Robert Turcescu, revoltat pe Poliția Română după uciderea unui trotinetist în trafic. Ce îi reproșează

2 luni in urmă 49

Evenimentul tragic petrecut miercuri într-o intersecție din București a îngrozit România și a împărțit populația în două tabere, pro și contra gestului criminal comis de motociclistul Laurențiu Trica Mitici. În urma morții unui tânăr care s-a șicanat în trafic cu motociclistul au apărut valuri de revolte din partea oamenilor. Una dintre persoanele publice care a avut ceva de spus despre această crimă a fost jurnalistul Robert Turcescu. Surprinzător, atenția se îndreaptă de această data către Poliția Română, față de care se revoltă din cauza lipsei de reguli rutiere esențiale.

Cum a avut loc sfârșitul tragic al unui trotinetist participant la traficul din București

În cursul serii de miercuri un accident voluntar a lovit puternic psihicul multor români, fie ei șoferi, conducători de trotinete electrice, biciclete sau pietoni. Din păcate, o șicanăre petrecută în trafic între un motociclist și un trotinetist s-a finalizat cu moartea violentă a celui din urmă.

Principalul vinovat pentru această crimă îngrozitoare este un cunoscut instructor de motociclete, Laurențiu Trica Mitici, alias “Americanu”, așa cum îi spun prietenii. Acesta se presupune că a fost lovit din spate de un trotinetist, în timp ce se afla în trafic, în apropiere de intersecția dintre Splaiul Unirii şi Calea Vitan Bârzeşti. După acest incident au urmat injurii și amenințări, iar ulterior, fiecare dintre cei doi și-a văzut de drum până într-un moment.

Ajungând primul în intersecție, motociclistul a coborât pe carosabil cu scopul de a-l aștepta pe trotinetist pentru a-l trage la răspundere, ceea ce s-a și întâmplat. Acesta a vrut să-l rețină pe loc pentru a chema Poliția, aruncând casca de motociclist spre acesta. Din păcate, băiatul de pe trotinetă s-a dezechilibrat și a căzut pe banda de pe sens opus, moment în care o mașină l-a spulberat de pe carosabil, impact care i-a fost fatal.

Robert Turcescu, despre lipsa sancțiunilor pentru trotinești

Profund afectat de cele întâmplate, Robert Turcescu a intervenit cu o părere referitoare la tragedia petrecută în București. Mai mult, jurnalistul trage la rost Poliția Română pentru lipsa unor măsuri de siguranță și sanțiuni îndreptate către trotinești, în încercarea de a evita astfel de accidente tragice.

Acesta povestește din experiența personală cât de cruntă se vede situația din mașini pentru acești pasageri libertini ai trotinetelor.

“De ce nu poartă trotinetiștii cască? Dacă închiriezi o mașină ești obligat de lege să-ți pui centura de siguranță, chit că nu e mașina ta. Și, în general, ești obligat sa respecți toate regulile cuprinse în Codul Rutier.

Și atunci, cei care închiriază trotinetele pe care le găsești prin tot orașul, de ce nu poartă cască de protecție? De ce sunt lăsați (de Poliție, zic) să circule fără cască pe carosabil, printre mașini și motociclete, ba chiar printre bicicliști și alți trotinetiști care POARTĂ cască de protecție?

Are cineva o explicație? Eu când mă apropii cu mașina de un trotinetist din asta, fără cască și care merge în rând cu mașinile de parcă ar beneficia de un certificat de nemurire semnat de însuși Sfântul Petru, am sentimentul unei iminente nenorociri rutiere. Nu înțeleg, pur si simplu nu înțeleg, cum de e tolerată o asemenea situație în care e evidentă încălcarea flagrantă a oricăror norme rutiere.

P. S. Da, am un cui împotriva trotinetelor, mi se par o mizerie (spre deosebire de biciclete, de care sunt fascinat de mic), dar nu despre ce-mi place sau nu-mi place mie e vorba în postarea asta, ci despre o stare de fapt care se lasă deja cu mulți nervi și cu din ce în ce mai mulți oameni schilodiți sau chiar morți in trafic. Așadar, de ce nu poartă trotinetiștii cască, măi, Poliția Română?

The post Robert Turcescu, revoltat pe Poliția Română după uciderea unui trotinetist în trafic. Ce îi reproșează appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă