Robert Sighiartău (PNL) susține că numirea PSD-istului Gheorghe Cârciu la șefia Departamentului pentru Diasporă nu respectă înțelegerea din coaliția de guvernare și cere corectarea ”imensei erori politice”

2 săptămâni in urmă 12

Robert Sighiartău, vicepresedintele PNL pe relații externe, critică numirea de către premierul Nicolae Ciucă la șefia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. El califică mutarea drept ”o imensă eroare politică”, ”absolut nepotrivită” și susține că nu respectă împărțirea funcțiilor din coaliția de guvernare.

În plus, Sighiartău spune că va cere în prima ședință a Biroului Executiv al PNL ca partidul să ”remedieze” situația.

G4Media a scris în premieră despre numirea PSD-istului Cârciu la șefia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Cârciu a absolvit în 2021 Facultatea de Științe Economice la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, la exact 30 de ani de la terminarea liceului, rezultă din CV-ul depus la Guvern obținut de G4Media.ro. Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj este acreditată, dar nu figureaza in nici un top al clasamentelor realizate fie de cercetători români, fie de companii internaționale. Universitatea a fost înființată de unul dintre cei mai bogați români, Iosif Constantin Drăgan, decedat în august 2008.

  • Comunicatul integral al lui Sighiartău:

Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziția în mod normal trebuie să fie al PNL. Și nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD.
Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu o să vină toți, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum.
Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcția de secretar de stat pentru problemele Diasporei și nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant.
O sa cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima ședință de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar și a Guvernului în ansamblu. (Sursa Foto: Facebook / Robert Sighiartău)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă