Robert Sighiartău (PNL): Prima variantă rămâne formula cu USR PLUS, dar cu comportament revizuit. A doua, poate fi și guvern minoritar

1 lună in urmă 30

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, marți seară, că liberalii nu vor renunța la Florin Cîțu. El a spus că reprezentanții USRPLUS "o să vină la guvernare" și cu Florin Cîțu premier. Pe de altă parte, liberalii iau în calcul și varianta unui guvernul minoritar PNL, a afirmat Sighiartău.

Robert Sighiartău a transmis că prima variantă a PNL rămâne, totuși, alianța cu USRPLUS "pentru o majoritate viabilă pe termen mediu și lung".

Secretarul general al PNL i-a descris pe foștii colegi de coaliție drept "imaturi", iar USR PLUS ca "un partid lipsit de experiență guvernamentală și că nu știe să reacționeze în cazul unei crize, și nici nu înțelege ierarhia statului român".

"Sigur că prima variantă astfel încât să avem o majoritate viabilă pe termen mediu și lung este să rămânem în formula cu USR PLUS, însă rediscutate anumite lucruri și revizuit comportamentul USR PLUS, care din punctul meu de vedere și al nostru este imatur și se vede foarte clar că este un partid lipsit de experiență guvernamentală și că nu știe să reacționeze în cazul unei crize, și nici nu înțelege ierarhia statului român.

A doua variantă bineînțeles că poate fi și un guvern minoritar, nu e nicio problemă.

Înțeleg că PSD nu vrea să guverneze țara și variante sunt viabile, dar, așa cum v-am spus, eu cred că în acest moment, din păcate, o țară întreagă se uită consternată la ceea ce se întâmplă și nu înțelege cum cei de la USR au adus în acest moment țara într-o criză politică.

Din păcate, suntem într-o situație în care nu trebuia să ajungem, mai ales că vine valul 4 al pandemiei și ați văzut că numărul de cazuri a crescut considerabil. Avem câteva probleme generate tot de criza pandemică, cu inflația, cu criza economică, care se manifestă sub alte moduri, creștere foarte mare de prețuri, creșteri de facturi", a afirmat secretarul general al PNL, la B1TV.

Robert Sighiartău a spus că miercuri, la ora 10.00 va avea loc un Birou Permanent Național în care se va lua o decizie pentru a vedea "care e drumul în viitor".

Cei de la USR PLUS și-au dat demisia doar miniștri. Nu înțeleg dacă USR PLUS a luat decizia de ieșire de la guvernare sau nu. Dacă ei vor să guverneze cu PNL, trebuie să respecte PNL și deciziile PNL. PNL a spus foarte clar că îl susține pe Florin Cîțu premier.

Totodată, întrebat dacă liberalii iau în calcul o eventuală formulă de relaxare a negocierii cu USR PLUS și poate chiar să fie de acord să îl retragă pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria, Robert Sighiartău a afirmat: "Exclud aceste discuții, nu au avut loc asemenea discuții. Decizia noastră a fost extrem de clară și fermă de a-l susține pe Florin Cîțu în continuare premier al Partidului Național Liberal".

Referitor la faptul că USR PLUS a transmis în repetate rânduri că o să revină la masa discuțiilor doar cu un alt premier, liberalul a spus: "O să vedeți că o să vină".

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă