Robert Sighiartău: O decizie privind demisiile miniștrilor USR PLUS se va lua miercuri

1 lună in urmă 21

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a anunțat, marți, la B1 TV, că liberalii se reunesc, miercuri, de la ora 10.00, într-o ședință a Biroului permanent național, unde vor stabili drumul pe care îl parcurg în continuare și vor lua o decizie cu privire la miniștrii demisionari ai USR PLUS.

În cadrul acestei ședințe se va discuta și despre situația celorlalți angajați pe care USR PLUS i-a trimis în Guvern, dar pe care vrea să îi păstreze în funcții.

„Urmează ca mâine (n.r. – miercuri), la ora 10, să luăm o decizie în acest sens (n.r. – demisiile miniștrilor USR PLUS). Vom avea un Birou permanent național și vom lua o decizie și în acest sens, să vedem exact care este drumul pe care îl vom parcurge în continuare, inclusiv cu situația în care suntem”, a spus Robert Sighiartău.

„Pentru că cei de la USR PLUS și-au dat demisia doar miniștrii, iar pe secretari de stat, prefecți, subprefecți vor să îi păstreze în funcții. Deci nu înțeleg încă dacă USR PLUS a luat o decizie de ieșire de la guvernare sau nu”, a afirmat Robert Sighiartău.

Secretarul general al PNL consideră că fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a „șantajat” premierul României.

„Nu putem accepta o colaborare cu USR PLUS de genul acesta, că într-o zi se supără domnul Stelian Ion, șantajează primul-ministru al României, care este din partea Partidului Național Liberal, și dacă nu se întâmplă ce vrea domnul Stelian Ion, pleacă de la guvernare și condiționează primul-ministru. Nu se întâmplă așa într-o țară”, a menționat Robert Sighiartău, care spune despre USR PLUS că s-a comportat ca un partid imatur.

„Dacă ei vor să guverneze cu Partidul Național Liberal, trebuie să respecte Partidul Național Liberal și deciziile Partidului Național Liberal, iar în acest moment Partidul Național Liberal a spus foarte clar că îl susține în continuare pe Florin Cîțu premier”, a conchis Robert Sighiartău.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă