Robert Negoiță anunță o posibilă fuziune a partidului său, București 2020, cu PSD: Eu sunt membru al altui partid, dacă îl părăsesc, pierd mandatul de primar / Despre conflictul cu Firea: Unii avem principii. Eu am adus-o pe Gabriela Firea în politică

1 lună in urmă 28

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat vineri o posibilă fuziune a partidului pe care l-a fondat, București 2020, cu PSD ca singura modalitate legală de întoarcere a sa în rândurile social-democraților fără să-și piardă mandatul de primar.

Negoiță a candidat la alegerile locale de anul trecut din partea alianței formate între Partidul București 2020, pe care îl conduce, și formațiunea lui Victor Ponta, Pro România.

”Eu sunt membru al altui partid, dacă părăsesc partidul, pierd mandatul. Am stabilit pașii pe care-i avem de parcurs (…) E foarte posibilă (fuziunea dintre Partidul București 2020 și PSD – n. red.), discuția a fost în acest sens. Fuziunea nu poate avea loc înainte congresului PSD, e nevoie de un congres în acest sens”, a declarat Negoiță la Digi24.

Negoiță a susținut că a discutat despre revenirea în PSD și despre fuziune cu Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Vasile Dâncu.

”Am avut o discuție cu președintele partidului, cu secretarul general și cu președintele Consiliului Național, dar și cu alți colegi. Putem gândi un proiect de reformare, ceva serios (…) Am avut o discuție foarte serioasă cu cei trei, în care am avut impresia că lucrurile sunt foarte clare”, a precizat el.

În ceea ce privește conflictul cu Gabriela Firea, care a transmis că se opune cu toată fermitatea revenirii lui Negoiță în PSD, primarul Sectorului 3 a spus că el nu își dorește un război cu nimeni și nici nu vizează funcții.

”Nu-mi doresc să intru în război cu nimeni, nu sunt conflictual. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fim de acord toți cu toți, fără să avem obiecții. Uneori se întâmplă să avem principii diferite. Mă rog, unii avem principii, alții nu”, a precizat el.

”Eu sunt cel care a adus-o pe Gabriela Firea în politică și în PSD. Eu am promovat-o pe Gabriela Firea Senator, doar ce intrase în partid. Eu am pus-o pe listă la Senat. Eu m-am dat la o parte pentru ca Gabriela Firea să fie președinte la PSD București. Nu văd ce ar putea avea Gabriela Firea împotriva mea. Dar cărările domnului sunt încurcate”, a mai adăugat Robert Negoiță.

Precizările primarului Sectorului 3 vin după ce G4Media.ro a scris ieri că Gabriela Firea le-a transmis marți, într-o ședință, colegilor din filiala PSD București că se va opune ”cu toată fermitatea” revenirii lui Robert Negoiță în PSD și că ”va merge până în pânzele albe” pentru a împiedica întoarcerea primarului sectorului 3 în partid.

Citește integral: EXCLUSIV Tensiuni la vârful PSD. Gabriela Firea amenință în partid cu război total dacă Robert Negoiță revine în PSD / Ce urmărește Ciolacu prin recuperarea primarului sectorului 3

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă