Robert Negoiță: „Acum 18 ani mi s-a cerut șpagă pentru un PUZ și am dat-o cu flagrant”

1 lună in urmă 1


Primarului sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, susține că în urmă cu 18 ani, când era om de afaceri, a organizat un flagrant delict, asistat de procuror și cu mijloace tehnice, pentru că „nu mai puteam să rezist și mi s-a cerut șpagă”.Declarațiile lui Robert Negoiță au fost făcute la Digi 24, în contextul scandalului de la Primăria Capitalei pe tema PUZ-urilor.


Primarul sectorului 3 a făcut această afirmație, susținând că „am fostși dezvoltator și știu bine cum trec PUZ-urile, în general, pe la Consiliul General”.


„Ajungem în situația pe care o avem de dinainte de PUZ-uri, PUZ-uri de sector, în care fiecare își face PUZ pe parcela lui. Se duce la Consiliul General și așa ajungem în situația regretabilă în care ai casă - bloc - casă - bloc. Pentru că unul a vrut să-și facă o casă și a venit și s-a autorizat direct, altul a vrut să facă bloc, noi am dat cu PUZ, că așa prevede PUG (n.red - Plan Urbanistic General). La Primăria Generală știm noi cum se rezolvă problema. Vorbiți cu mediul de afaceri”, a declarat Robert Negoiță la Digi24.


Trebuie să lucrezi cu firma care trebuie, să dai plicușorul pe unde trebuie. Eu, personal, nu. Vin din zona economică. Eu, personal, am organizat un flagrant, de exemplu, acum vreo 18 ani, când eram în mediul de afaceri și când nu mai puteam să rezist și mi s-a cerut șpagă.

Robert Negoiță:

„Am dat-o cu flagrant, nu știu cât am dat atunci, la vremea aceea, dar a fost cu flagrant, cu scris pe ei, cu procuror lângă mine și cu tehnică”, a mai spus Robert Negoiță.


De la ce a plecat scandalul din PMB privind PUZ-urile de sector


Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat pe 24 februarie că vrea să suspende pentru doi ani planurile de urbanism zonal (PUZ) în București, argumentând, printre altele, că sute de hectare de spații verzi sunt deja transformate în zone construibile, într-un oraș „din ce în ce mai poluat și mai aglomerat”.


O spun foarte direct: în ultimii ani, urbanismul din București a fost o golănie, care a costat scump orașul și locuitorii săi. Am hotărât, de aceea, să introduc pe ordinea de zi a ședinței CGMB de vineri proiectele de hotărâre pentru suspendarea pe doi ani a PUZ-urilor de sector din Capitală.

Nicușor Dan, pe 24 februarie:

Dar consilierii generali PNL au transmis că nu sunt de acord cu suspendarea PUZ-urilor de sector pentru o perioadă de doi ani.


Ulterior, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunțat că liberalii nu vor vota pentru o suspendare de doi ani a PUZ-urilor, ci doar pe trei luni.


În final, Nicușor Dan a acceptat ieri, 25 februarie, în ședința Comisiei de Urbanism a PMB, varianta de suspendare pe o perioadă de trei luni a PUZ-urilor din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă