Robert Lewandowski ar fi apelat la "trucuri dubioase" pentru a nu-și plăti impozitele! Polonezul acuză că a fost șantajat

1 lună in urmă 2

Liga 1: Sepsi Sf. Gheorghe - Chindia Târgoviște, vineri, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: Viitorul - Academica Clinceni, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Lewandowski, desemnat de FIFA cel mai bun jucător din lume în 2020, ar fi apelat la "trucuri dubioase" pentru a se sustrage plăţii impozitelor, conform revistei germane Der Spiegel, care a demarat o investigație și a analizat sute de documente în acest caz.

Robert Lewandowski nu și-ar fi plătit impozite la stat în valoare de milioane de euro. Polonezul acuză că a fost șantajat de fostul său consilier

Avocatul şi prietenul din copilărie al lui "Lewa", Kamil Gorzelnik, a ales un tip de formulă legală pentru compania care deţinea drepturile de imagine ale fotbalistului, dar datorită lacunelor din legislaţia poloneză a avut o marjă de manevră pentru creativitate fiscală.

"Există riscuri, dar trebuie să rişti ceva pentru a obţine profit", a scris Gorzelnik, într-un email către Cezary Kucharski, fostul consilier al internaţionalului polonez. Avocatul a profitat de o excepţie de plată a taxelor pentru o perioadă de 23 luni în care nu a plătit impozitele, iar apoi a făcut să dispară suma de 2,5 milioane euro din conturile firmei pentru a putea declara pierderi la fisc.

"Mulţumită lui Kamil am evitat plata impozitelor", i-a scris Lewandowski, într-un email, lui Kucharski. Din luna octombrie, când fiscul german a început o investigaţie, polonezul a evitat să vorbească despre problemele sale cu evaziunea. Cu toate acestea, atacantul lui Bayern Munchen a înregistrat în secret o conversație cu fostul său consilier și a depus la dosar dialogul cu Cezary Kucharski, pe care-l acuză de șantaj.

Prin intermediul unui purtător de cuvânt, Robert Lewandowski a precizat că a respectat mereu legea şi cooperează deplin cu autorităţile fiscale germane şi poloneze, susține Agerpres.

Etichete: robert lewandowski , robert lewandowski fisc , robert lewandowski impozit , consilier robert lewandowski , robert lewandowski santajat
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă