Rise Project: Autoritatea Electorală Permanentă a ignorat mai multe nereguli pentru a ajuta PSD să recupereze 3,4 milioane de lei din bani publici

2 luni in urmă 31

O nouă anchetă a jurnaliștilor de la Rise Project arată modul în care Autoritatea Electorală Permanentă s-a luptat să ajute PSD să recupereze 3,4 milioane de lei din bani publici, renunțând inclusiv la o cale de atac în instanță.

Potrivit Rise Project, când oamenii de la Control din AEP au luat PSD la bani mărunți, în 2018, șefii lor din AEP au luat rapid măsuri. Au blocat controalele, iar apoi i-a forțat să-și dea demisia pe cei care-și făceau treaba. Erau în joc inclusiv subvențiile PSD pe anul următor, adică peste 141 de milioane de lei.

Când alte decontări pe bani publici au ajuns în instanță, mai arată Rise Projec, AEP a renunțat să mai lupte, astfel încât PSD să-și primească banii: președintele Mitulețu a ignorat un document în care compartimentul juridic al instituției enumera motivele de recurs în procesul cu partidul care l-a promovat în funcție.

Anterior, ca secretar general al AEP, deși nu avea astfel de atribuții, Mitulețu a dispus stoparea controlului la PSD din 2018.

Astfel, a ajutat PSD să recupereze 3,4 milioane de lei din banii publici și a tratat cu sancțiuni minime nereguli raportate inclusiv de Curtea de Conturi.

Citeste si:

 „Mulți nu vor dormi după anunțul acesta”

 ”Nu au votat pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă