Risc RIDICAT de avalanșe la munte. Recomandările salvamontiștilor pentru turiști

1 lună in urmă 6

 Pixabay.comSalvamontiștii avertizează asupra riscului de avalanșe. Foto: Pixabay.com

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au informat, miercuri, că există un risc foarte ridicat de avalanşă în masivele Retezat şi Parâng, la peste 1.400 de metri altitudine, după ninsorile din ultimele zile. Stratul de zăpadă proaspătă depășește 50 de centimetri.

MIERCURI, 17 MARTIE 2021, 19:06

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”A nins foarte mult în ultimele două zile. S-a depus un strat considerabil de zăpadă proaspătă, de 50 - 60 de centimetri, de la 1.200 de metri altitudine. În golul alpin zăpada ajunge la un metru. Este o zăpadă care nu are consistenţă şi s-a adunat în cantităţi foarte mari peste stratul ce era deja depus şi îngheţat. Pericolul de avalanşă este foarte ridicat”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu iasă în zonele de gol alpin şi să evite traseele de creastă pentru că zăpada este foarte instabilă.

"Recomandăm turiştilor care vin la munte să rămână în zona staţiunilor, pe pârtiile de schi amenajate şi să evite traseele până la stabilizarea zăpezii", a menţionat Bodean, citat de Agerpres. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă