Risc IMINENT de atac terorist pe aeroportul din Kabul. "Informaţia este într-adevăr extrem de credibilă", spun autoritățile de la Londra

1 lună in urmă 18

Refugiați din Afganistan, în Belgia / Foto: ProfiMedia / Europe News Refugiați din Afganistan, în Belgia / Foto: ProfiMedia / Europe News

Există informaţii "extrem, extrem de credibile" despre un atac iminent, planificat de către insurgenţi, împotriva celor care se adună pe aeroportul din Kabul în încercarea de a fugi din Afganistan. Informația a fost confirmată, astăzi, de secretarul de stat britanic pentru forţele armate, James Heappey. Oficialul susține că autoritățile de la Londra le-au recomandat deja, în cursul nopţii de miercuri spre joi, cetăţenilor britanici să nu vină pe aeroportul din Kabul.

JOI, 26 AUGUST 2021, 13:44

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Ministerul de Externe britanic a transmis, miercuri seara, recomandarea ca cetăţenii britanici să nu se deplaseze spre aeroportul internaţional Hamid Karzai din Kabul, acolo unde mii de persoane aşteaptă să se îmbarce într-un avion pentru a pleca din ţară înainte de data-limită de 31 august, când SUA şi aliaţii lor urmează să-şi încheie retragerea trupelor şi să pună capăt evacuărilor, relatează Agerpres.

 "Nu mergeţi pe Aeroportul internaţional Hamid Karzai din Kabul", scrie MAE britanic şi al Commonwealth pe site-ul său web.

"Informaţiile colectate în cursul săptămânii sunt din ce în ce mai serioase: acestea relevă o ameninţare iminentă şi gravă pentru viaţă", a insistat oficialul britanic, subliniind că informaţiile strânse până în acest moment relevă că este posibil ca un atentat sinucigaş să fie comis de militanţii grupării jihadiste Stat Islamic.

"Există în prezent informaţii extrem, extrem de credibile cu privire la un atac iminent, de aceea s-a schimbat avizul Ministerului de Externe în cursul nopţii trecute, recomandând ca oamenii să nu vină spre aeroportul din Kabul, ci să stea într-un loc sigur şi să aştepte instrucţiuni suplimentare", a declarat Heappey pentru BBC.

”Îi sfătuiesc pe rezidenţii britanici să urmeze instrucţiunile MAE şi să se pună la adăpost", a adăugat James Heappey. "Şi dacă vin să se întoarcă în Regatul Unit, mă tem ca ei să nu devină o ţintă". Secretarul de stat britanic a explicat că nu poate "oferi detalii despre ameninţarea exactă", dar a asigurat că guvernele american şi australian dispun de asemenea de "informaţii foarte credibile" cu privire la un "atac letal extrem de iminent".

Potrivit ultimelor cifre publicate de Ministerul britanic al Apărării, miercuri seara, Regatul Unit a evacuat până acum 11.474 de persoane din Afganistan de la 13 august, între care 6.946 de afgani.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă