Risc de incendiu la Institutul Marius Nasta. Un ventilator extern al unității mobile ATI degajează fum

1 săptămână in urmă 19

Zeci de echipaje de salvare au ajuns, duminică seara, la Institutul Marius Nasta,  unde alerta a fost dată după ce un ventilator extern al unității mobile ATI a început să degajeze fum. În interiorul unității mobile erau 7 pacienți, dintre care 5 intubați care nu au fost răniți în urma incidentului, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov.

„În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubași), care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se mai observa degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați in cadrul altor secții din spital.”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov.

Un comunicat a venit, duminică seara, și din partea Ministerului Sănătății.

„Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.
În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut.”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Ministrul Vlad Voiculescu a ajuns în această seară la Institut.

Raed Arafat a transmis la Digi 24 că pacienții nu au fost răniți în urma incidentului.

Alarma a fost dată în această seară, în jurul orei 22:30.Deocamdată nu există detalii legate de cauza incendiului, nici de starea pacienților.

Știre în curs de actualizare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă