Rio Ferdinand intervine în polemica Balonului de Aur! Detaliul care îl face pe Robert Lewandowski să merite din plin trofeul

4 săptămâni in urmă 30

  • Liga 1: Chindia - Gaz Metan, vineri, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Argeș - FC Botoșani, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Atacantul polonez concurează cu nume ca Lionel Messi, Mohamed Salah sau Karim Benzema, însă multe voci consideră că el ar fi câștigătorul de drept, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, când premiul nu a mai fost decernat din cauza pandemiei de coronavirus.

Rio Ferdinand intervine în polemica Balonului de Aur! Detaliul care îl face pe Robert Lewandowski să merite din plin trofeul

Golgheterul lui Bayern a reușit să mențină nivelul înalt și în sezonul acesta, iar unul dintre cei care consideră că ar trebui să le ia fața celor mențjonați mai sus este Rio Ferdinand. Legendarul fundaș al lui Manchester United consideră că cifrele lui Lewandowski, de-a dreptul impresionante, reprezintă motivul principal pentru care merită să primească cel mai prestigios trofeu individual din fotbal.

"Cred că îl merită anul acesta, datorită numărului de goluri pe care le-a marcat. Are deja 22 de reușite în acest sezon și e abia octombrie. Eu nu ajungeam la cifra asta nici măcar în mai!

Este un jucător de-a dreptul special. Ronaldo și Messi au fost mereu capul de afiș, întotdeauna, dar este vremea lui Lewandowski să câștige anul acesta. Apropo, în anul calendaristic, în cele 38 de meciuri pe care le-a jucat, a dat 50 de goluri.

Manaus, Brazilia, locul unde orașul și jungla coexistă. Vezi Jungla urbană: Manaus la 22:50 pe Digi Animal World, în Digi Online.

Nimeni nici măcar nu se apropie de asta. Vorbim de fotbalul din prezent. Numărul de goluri e fantastic, dar marchează și orice tip de gol. Asta iubesc eu la el", a comentat Ferdinand, potrivit psgtalk

Selecționerul Poloniei îl sprijină pe Lewandowski în lupta pentru Balonul de Aur

După ce în anul 2020 nu a fost acordat premiul, acum suporterii fotbalului cer ca polonezului să-i fie recunoscute performanțele, atât cele din 2020, cât și cele din 2021, și să primească Balonul de Aur.

Susținător al lui Lewandowski este și selecționerul său de la naționala Poloniei, Paulo Sousa, care crede că o mare nedreptate s-ar face daca nu i s-ar acorda premiul atacantului.

"Ar fi o mare nedreptate dacă Lewandowski nu ar câștiga Balonul de Aur. A fost la un nivel foarte ridicat, nu doar în ceea ce privește golurile, ci și cea a paselor decisive și a efortului pe care îl face pentru echipă", a spus Paulo Sousa, selecționerul Poloniei.

Etichete: rio ferdinand , balonul de aur , lionel messi , robert lewandowski
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă