Rio Ferdinand, discurs pătimaș împotriva Super Ligii Europei: „E rușinos, odios, împotriva a tot ce reprezintă fotbalul, totul pentru bani! Cum le-a venit ideea asta, în plină pandemie?”

4 săptămâni in urmă 5

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2021, 15:01 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 15:01

Rio Ferdinand (42 de ani), fundașul legendar al lui Manchester United, este un aprig contestatar al Super Ligii Europei. 

Rio Ferdinand a fost vizibil afectat de anunțul înființării Super Ligii Europei și a ținut un discurs plin de patos, în direct la BT Sport. Întrebat dacă formațiile ar trebui pedepsite, a spus: „100%. Cred că acest grup de echipe trebuie să primească sancțiuni imediate. E un război împotriva fotbalului. E absolut rușinos, odios. Se poziționează împotriva a tot ceea ce reprezintă fotbalul”.

Rio Ferdinand, discurs dur la adresa Super Ligii Europei

„E o competiție închisă pentru aceste cluburi și este vorba despre un singur lucru, despre bani. Bogații devin mai bogați, iar ceilalți nu sunt bogați în seamă. Nu există respect pentru istorie, pentru oamenii din partea de jos a piramidei. Nu îmi bine să vred, e rușinos! 

Cum le-a venit ideea să facă asta, când toată lumea se luptă cu pandemia de coronavirus? Sunt oameni care se chinuie pe străzi, în toată lumea, iar ei se așază în micul lor restaurant, discută și chicotesc despre ideea asta. 

Repet, asta este împotriva a tot ceea ce reprezintă sportul. Promovările, retrogradările, răsplata pentru victorie, toate asta dispar. Ele făceau fotbalul atât de iubit. Îmi arată că oamenii ăștia nu au nicio ideea despre ce înseamnă fotbalul. Pentru ei e doar o afacere”, a mai spus Rio Ferdinand. 

Manchester United, luată în colimator de Ferdinand

Rio Ferdinand a petrecut cele mai frumoase clipe din carieră în tricoul lui United, alături de care a cucerit 6 titluri de campioan în Anglia și o Ligă a Campionilorl. Fostul fundaș central a fost însă necruțător cu actuala conducere.

„Este jenanat. Au fost multe cuvinte urâte adresate patronului lui United în ultimii ani, dar ideea asta, să te alături acestui grup, asta chiar e jenant. Nu îmi vine să cred. Îmi pare rău, sunt un fan al lui Manchester, iubesc acest club, dar nu pot susține așa ceva. Vor exista și fani care se vor bucura pentru duelurile cu Real, Barcelona, dar e un punct de vedere egoist”, a opinat Ferdinand.

Cât de plictisitor e să nu părăsești niciodată competiția? Ce înseamnă asta? Priviți la Norwich, care tocmai a promovat, ce bucurie a creat în jur.
- Rio Ferdinand

VIDEO Cele mai tari momente ale lui Rio Ferdinand la Manchester United

Citește și alte știri despre Super Liga Europei:

Reacție vehementă împotriva marilor cluburi: „Înființarea Super Ligii Europei e un act criminal! Luați-le banii, punctele, tot!”

Liga Campionilor și Europa League riscă să fie suspendate » UEFA pregătește contraofensiva, după anunțul oficial al Super Ligii Europei

Playtech: INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă