Rezultate UIMITOARE după administrarea antiviralului Pfizer la persoane infectate cu COVID-19. Cu cât este REDUS riscul de forme grave sau deces

1 lună in urmă 40

VINERI, 05 NOIEMBRIE 2021, 15:16

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: REALITATEA.NET

Rezultatele par să fie mult mai bune chiar decât cele ale medicamentului Merck, Molnupiravir, care, potrivit rezultatelor prezentate luna trecută înjumătățește  riscul de deces sau spitalizare la pacienții cu risc mare de formă severă de Covid-19, relatează HotNews.ro, care citează Reuters.

Acțiunile Pfizer au crescut imediat după anunț cu 13%, iar cele Merck au scăzut cu 6%.

Pfizer a spus că intenționează să înainteze rezultatele interimare ale testelor clinice autorității americane de profil, FDA, ca parte a solicitării depuse în octombrie pentru a primi autorizarea pentru folosirea de urgență a acestui medicament.

Noul antiviral este administrat împreună cu un antiviral mai vechi, ritonavir. Combinația, denumită Paxovid, este de trei pilule administrate de două ori pe zi.

Testele clinice ale Pfizer, efectuate pe un eșantion de 1.219 de persoane, au studiat spitalizările sau decesele din rândul persoanelor cu forme moderate de Covid-19 ce aveau cel puțin un factor de risc pentru apariția formei grave a bolii, precum obezitatea sau vârsta înaintată..

Rezultatele preliminare arată că 0,8% dintre cei care au primit medicamentul Pfizer începând cel târziu în a treia zi de la apariția simptomelor au fost spitalizați și niciunul nu a murit în cele 28 de zile ce au trecut după tratament.

În schimb, în rândul celor care au primit placebo, a existat o rată de spitalizare de 7% și 7 decese.

Procentajele au fost similare la pacienții tratați în primele 5 zile de la apariția simptomelor: 1% din cei care au primit Paxovid a fost spitalizat, comparativ cu 6,7% în grupul placebo, în care au fost și 10 decese.

Pfizer spune că se așteaptă să producă peste 180.000 de cutii până la sfârșitul anului acesta și cel puțin 50 de milioane de cutii până la finalul anului 2022, din care 21 de milioane în prima parte a anului viitor, mai arată sursa citată.

EMA dă undă verde statelor UE pentru utilizarea medicamentului anti-Covid Molnupiravir, deși nu l-a autorizat încă

Cu doar o zi în urmă, Autoritatea Europeană de Reglementare a Medicamentului (EMA) a anunțat că este pregătită să consilieze statele membre ale Uniunii Europene (UE) cu privire la utilizarea în caz de urgență a pastilei anti-Covid produsă de Merck, Molnupiravir, care a fost autorizată în Marea Britanie.

EMA încearcă, de asemenea, să accelereze evaluarea medicamentului înainte de o posibilă comercializare în UE, în timp ce Europa se confruntă cu un val masiv de contaminare, relatează AFP.

„Vom încerca să accelerăm această evaluare pentru a obține o autorizație cât mai curând posibil. De asemenea, suntem pregătiți să consiliem statele membre ale Uniunii Europene pentru ca acestea să poată pune la dispoziție acest nou antiviral oral în caz de urgență, înainte de autorizarea sa”, a declarat Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinuri la EMA.

Autoritatea de reglementare din Amsterdam nu are puterea de a lua o decizie centrală cu privire la utilizarea medicamentului în situații de urgență în întreaga UE. Prin urmare, el poate consilia statele doar individual, a explicat acesta.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă