Rezultate alegeri locale Iași | Mihai Chirica a câștigat un nou mandat de primar, Costel Alexe (PNL) a câștigat șefia CJ Iași

4 luni in urmă 22


Rezultate alegeri locale Iași. Secțile de votare s-au închis la ora 21.00, iar acum încep să apară primele rezultate ale alegerilor locale pentru Iași.


Mihai Chirica este vechiul și noul primar al Iașiului. De această dată din partea PNL. Liberalii au obținut și șefia CJ Iași, prin ministrul Mediului, Costel Alexe, scrie BZI.


În capitala Moldovei, PNL a apelat la un transfer tocmai de la rivalii de la PSD. L-a adus în partid pe primarul Mihai Chirica, cel care se afla de ceva vreme în conflict cu conducerea social-democraților.


Mutarea peste noapte a lui Chirica de la PSD la PNL a născut numeroase comentarii legate de traseism, dar Chirica pare mare favorit în fața fostului său coleg de partid, europarlamentarul PSD, Tudor Ciuhodaru, dar și în fața senatoarei USR-PLUS Cosette Chichirău.


La Consiliul Județean lupta se anunță și mai dură între actualul titular - Maricel Popa (PSD) și ministrul mediului, Costel Alexe (PNL).


Cu o oră înainte de închiderea urnelor, prezența la vot din județul Iași era de 36,35 %, mai scăzută față de scrutinul anterior, când la aceeași oră și-au exprimat opțiunea electorală 40.54% dintre alegători.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă