Rezultate alegeri locale 2020: Primarul liberal din Botoșani Cătălin Flutur pierde alegerile la o diferență de 33 de voturi de candidatul PSD / Victorie a PSD și la CJ

4 luni in urmă 23

Primarul din Botoșani, liberalul Cătălin Flutur, pierde alegerile în fața candidatului PSD, Cosmin Andrei, la o diferență de câteva zeci de voturi, conform rezultatelor parțiale venite de la Autoritatea Electorală Permanentă. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, senatorul Doina Federovici, a obţinut o victorie categorică.

Candidatul PSD la Primăria Botoșani Cosmin Andrei a fost votat de 10.798 de alegători, având 33 de voturi mai mult decât candidatul PNL, primarul în exerciţiu, Cătălin Flutur, care a fost susţinut de 10.765 de votanţi, potrivit Agerpres.

"E o victorie foarte importantă, chiar dacă a fost obţinută la limită, pentru că botoşănenii au alte aşteptări şi pentru că Botoşaniul merită o altă abordare în ceea ce priveşte nevoile de dezvoltare şi nu numai. Era nevoie de o altă viziune la Botoşani şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat şi promit botoşănenilor că nu îi voi dezamăgi, chiar dacă m-au votat sau nu", a declarat, pentru Agerpres, Cosmin Andrei.

După centralizarea proceselor verbale din cele 85 de secţii de votare, în municipiul Botoşani au fost înregistrate 29.022 voturi valabil exprimate.

Pe locul al treilea la alegerile pentru Primăria Botoşani s-a clasat candidatul Alianţei USR PLUS, Marcel Gheorghiţă, cu 1.795 de voturi, urmat de candidatul independent Cătălin Silegeanu, cu 1.505 voturi.

Victorie a PSD și la șefia CJ

Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani PSD, senatorul Doina Federovici, a obţinut, duminică, o victorie categorică la alegerile locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani.

Potrivit datelor Autorităţii Electorale Permanente, după prelucrarea proceselor verbale din 426 din totalul celor 427 de secţii de votare din judeţ, Federovici s-a impus în faţa principalului său contracandidat, senatorul Costel Şoptică, care este şi preşedinte al filialei teritoriale a Partidului Naţional Liberal (PNL), la o diferenţă de aproximativ 15.000 de voturi.

Candidatul PSD a acumulat 65.426 voturi din totalul celor 145.931 voturi valabil exprimate, în timp ce reprezentantul PNL a beneficiat de susţinerea a 50.725 de alegători.

Pe următoarele locuri s-au clasat candidatul Alianţei Democraţilor şi Liberalilor, Bogdan Corneliu Dăscălescu - 10.149 de voturi, candidatul Partidului Pro România, Mihaela Huncă - 9.090 voturi, candidatul Alianţei USR PLUS, Iulian Andrei Drancă - 7.172 voturi, candidatul Partidului Mişcarea Populară, Corneliu Popescu - 5.426 voturi, candidatul Partidului România Mare, Daniel Doctorescu - 1.845 voturi, candidatul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Constantin Rotaru - 1.445 voturi şi candidatul Alianţei "Împreună pentru Botoşani" Partidul Verde - PNŢCD, Corneliu Furtună - 1.233 voturi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă