Rezervă la club, bun pentru națională » Decizia de neînțeles a lui Rădoi și un paradox incredibil!

1 lună in urmă 13

Articol de - Publicat joi, 04 noiembrie 2021, 18:56 / Actualizat joi, 04 noiembrie 2021 18:56

Dragoș Nedelcu, 24 de ani, a fost convocat de Rădoi pentru partidele decisive ale României din această lună, deși jucătorul împrumutat de FCSB la Fortuna Dusseldorf a ajuns rezervă în 2.Bundesliga.

  • Naționala lui Rădoi e favorită să încheie grupa J pe loc de baraj.
  • Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul secund asigurat, ceea ce înseamnă accesul la primul baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, 2022.

Cea mai mare surpriză oferită de Mirel Rădoi este, fără îndoială, selecționarea lui Enes Sali, mijlocașul de doar 15 ani de la Farul. Dar există cel puțin încă un semn de întrebare.

De ce e Dragoș Nedelcu la națională?

În ultima lună, adică de la precedenta acțiune a primei reprezentative, Nedelcu a evoluat într-un singur meci la echipa de club, remiza din deplasare cu Hamburg, 1-1, în care a fost integralist. Însă:

  • Nedelcu a jucat atunci, pe 16 octombrie, ca stoper, așa cum s-a întâmplat de obicei după împrumutul în liga a doua din Germania. Rădoi se bazează pe el în primul rând ca mijlocaș defensiv, unde s-a consacrat la Viitorul, actuala Farul, și la naționala de tineret;
  • mai important, conform monitorizării InStat, Nedelcu a fost al 3-lea cel mai slab jucător din echipa celor de la Dusseldorf în partida cu Hamburg, având un indice de doar 198!

De altfel, Nedelcu are în lunile septembrie și octombrie mai puține minute la echipa de club (107) decât în tricoul primei reprezentative (173). Niciun alt jucător convocat de Rădoi nu mai este într-o astfel de situație!

Rezervă la club, bun pentru națională » Decizia de neînțeles a lui Rădoi și un paradox incredibil!

Nedelcu a fost titular în tur cu Islanda (2-0)

Din lotul ales de Rădoi, numai adolescentul Enes Sali a evoluat mai puțin pentru echipa de club decât Nedelcu în octombrie. Însă contextul la Enes e diferit. În precedenta lună, „pariul” lui Hagi a participat alături de România U17 la preliminariile Campionatului European. 

Din 3 partide, tânărul mijlocaș a început două ca titular, iar în cealaltă a bifat o repriză întreagă. Naționala lui Daniel Mogoșanu a ratat prezența la Turul de Elită din primăvara lui 2022, ultima rundă înainte de Euro, după două înfrângeri - cu Rusia și Germania - și un succes cu San Marino.

1 aneste valabil împrumutul lui Nedelcu de la FCSB la Fortuna Dusseldorf

11e locul ocupat de Fortuna Dusseldorf în 2.Bundesliga - 15 puncte după 12 etape

400.000 €este cota de piață a lui Dragoș Nedelcu, conform portalului de specialitate Transfermarkt

Răzvan Burleanu, anunț despre viitorul lui Rădoi: „Vom comunica împreună decizia”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

„E unic!” » Cum a comentat Burleanu decizia lui Rădoi de a-l convoca pe Enes Sali

Ministrul Novak, derogare pentru islandezi la meciul cu România: „Am rezolvat în ultima secundă. Puteam pierde la «masa verde»”

Playtech: BOMBĂ! Gigi Becali a avut dreptate! Anamaria Prodan a dat cărțile pe față și se căiește acum


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă