Revoluționarul Claudiu Iordache a murit. Acuzațiile aduse medicilor de familie: ”Ar fi putut fi în viaţă în acest moment”

2 săptămâni in urmă 13

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 09:55

69 citiri

 ”Ar fi putut fi în viaţă în acest moment”

Claudiu Iordache, unul din liderii Revoluţiei de la Timişoara, a decedat sâmbătă, 20 noiembrie, familia acuzând că acesta a fost diagnosticat greşit.

”Cu două săptămâni în urmă şi-a sărbătorit ziua de naştere împreună cu noi, în bucurie şi voie bună, împărtăşindu-ne gânduri pentru prezent şi planuri pentru viitor, planuri pentru cărţile la care lucra şi a căror publicare o pregăteam împreună, dar mai ales pentru Crăciun, Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus, pe care o aştepta cu nerăbdare de copil, cu bucurie nespusă în suflet, precum în fiecare an al vieţii noastre. A plecat atât de neaşteptat, de nedrept, încât şocul plecării sale este copleşitor, striveşte sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înţeleagă. Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie aşa. Şi el a plecat”, anunţă familia, pe Facebook.

Claudiu Iordache s-a născut în 3 noiembrie 1942 şi a fost unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara. A fost unul dintre cei care s-au opus iniţial Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, din martie 1990, cel care propunea lustraţia. Iordache a considerat la acea vreme că acest lucru era îndreptat strict împotriva lui Ion Iliescu. Mulţi ani mai târziu, admitea că ar fi trebuit să susţină ca Punctul 8 de la Timişoara să se fi aplicat în societatea românească. ”I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”, afirma el..

Claudiu Iordache a fost parlamentar în Adunarea Constituantă (1990-1992), prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale (1990-1991), dar şi consilier de stat la Preşedinţia României, în 2004, în mandatul de preşedinte al lui Ion Iliescu. Ulterior, a devenit director general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (în perioada 2004 – 2018), o instituţie care în ultimii ani devenise controversată.

A fost poet, dramaturg, prozator, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor, iar din 2014 era şi cetăţean de onoare al Timişoarei.

Citeste si:

Timișorenii aduc un ultim omagiu revoluționarului Ion Marcu. Povestea tristă a unui simbol care a adunat în jurul său peste 4.000 de muncitori în 1989

Trupul neînsufleţit al revoluţionarului Ion Marcu, decedat vineri, 19 noiembrie, este depus în holul Palatului Administrativ din Timişoara, iar cei care doresc să îşi ia rămas bun o pot...

Copil de un an din Suceava, mort după ce s-a înecat cu un balon

Un copil de un an și patru luni, din Suceava, a murit după ce s-a înecat cu un balon. Părinții au încercat să îl scoată, dar s-a rupt, iar o bucată i-a rămas blocată în gât....

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă