Revolta unui om de afaceri: „În ultimii 31 de ani, din Centura Capitalei au fost construiți sub 2 metri liniari pe zi!”

2 luni in urmă 42


Într-un editorial publicat în Ziarul Financiar, omul de afaceri Dragoș Dragoteanu, proprietarul agenției imobiliare Euroest Invest, acuză lipsa de interes a oamenilor politici pentru dezvoltarea infrastructurii,


Afaceristul le transmite celorlalți antreprenori să nu se bazeze pe Guvern sau pe politicieni în general, deoarece aceștia se luptă doar pentru ei și pentru interesele partidelor care îi propulsează.


Am facut un calcul și, în ultimii 31 de ani, din centura capitalei au fost construiți sub 2 metri liniari pe zi. Ați citit corect! Sub 2 metri liniari pe zi. Și acum suntem aburiți cu investiții de minimum 30 de miliarde de euro când, în ultimele trei decenii, din cei 72 de km ai liniei de centură a Bucureștiului au fost modernizați numai 20 km!

Dragoș Dragoteanu:

Dragoteanu deplânge și starea sistemului sanitar.


„Să constați că ai fost corect față de statul român 3 decenii și când suni la Urgență nu vine nimeni, deși în fiecare an se cheltuie câteva miliarde de euro în sistemul sanitar, e greu de acceptat‟.


Sursa foto: Dragoș Dragoteanu via Facebook

„Pleacă ai noștri, vin ai noștri‟


Omul de afaceri spune că în România se merită să fii corect față de stat doar ca să nu ai probleme, însă nu ar trebui să ne așteptăm la „o țară ca afară‟ prea curând din cauză că numirile sunt politice.


Acesta mai spune că nu îi învinovățește pe românii care nu mai merg la vot.


„Mi-a fost greu să înțeleg de ce unii români nu mai au niciun motiv să voteze. Acum am înțeles! Se pare că dictonul «Pleacă ai noștri, vin ai noștri» este blestemul acestui popor după 1990‟, a punctat acesta.


În final, omul de afaceri spune că „în această țară supraviețuiește cine poate și toți ne folosim de România‟. Și numai cu supraviețuitori nu se poate construi o țară puternică, conchide acesta.


Cine este Dragoș Dragoteanu


Născut în 1968, Dragoș Dragoteanu este fondatorul și proprietarul agenției imobiliare Eurost Invest, una dintre cele mai mari din România. Aceasta a fost înființată în anul 1994 și oferă în special terenuri în jurul Capitalei și în alte județe, dar și apartamente, penthouse-uri și birouri.


Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, compania a avut în anul 2019 o cifră de afaceri de 95.686 lei și a consemnat o pierdere de 14.154 lei. Compania are un singur angajat, potrivit rapoartelor financiare.


În luna septembrie a acestui an, Dragoteanu a depus actele pentru aprobarea unui plan urbanistic zonal care să permită construcția unei clădiri de 15 etaje în Sectorul 1 din București, la intersecția străzilor Buzești și Dimitrie Sergiu, conform Economica.net.


Construcția ar urma să aibă loc pe un teren de 3.500 de metri pătrați pe care Dragoș Dragoteanu îl deține împreună cu soția sa, Maria.Proiectul ar urma să fie unul mixt și să cuprindă atât birouri, cât și apartamente.


Potrivit Ziare.com, Dragoteanu deține și 50% din compania Fast Parking, care administrează parcări private. Aceasta a fost înființată în 2009, iar în 2019 a raportat afaceri de 2,58 milioane de lei și o pierdere de 45.000 de lei. Societatea era trecută la Finanțe cu 12 angajați la finalul anului trecut.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă