Revolta din Kazahstan: Cozi uriașe la bănci şi la magazine, populaţia nu are în continuare acces la internet

2 săptămâni in urmă 24

Sambata, 08 Ianuarie 2022, ora 21:28

32 citiri

 Cozi uriașe la bănci şi la magazine, populaţia nu are în continuare acces la internet

Situaţia pare să se stabilizeze oarecum în Kazahstan, după mai multe zile de proteste violente, însă blocajul informativ continuă, nu există internet, iar la acestea se adaugă cozile interminabile la bănci şi supermarketuri, transmite sâmbătă EFE.

"Oamenii stau la coadă la bănci ca să scoată bani, deoarece nu se mai poate plăti cu cardul aproape nicăieri", o citează EFE pe Zara, care locuieşte în capitala Nur-Sultan.

Din cauza întreruperilor la reţeaua de internet şi a problemelor cu telefonia mobilă, kazahii nu pot comunica cu rudele din alte zone din ţară.

"Fiica mea s-a dus la Almatî (capitala economică a ţării - n.r.) acum două zile, dar nu se poate întoarce. Se află la periferia oraşului cu bunicul ei, nu se mişcă de acolo. Nu putem face nimic", mai spune Zara.

O altă locuitoare din Nur-Sultan, Svetlana, a scris pe Facebook că nu a reuşit să scoată bani de la ATM-urile din cartierul ei, pentru că sunt toate goale.

"Şi la supermarketuri toate rafturile sunt goale. Nu mai e nici pâine, nici lapte, nici cartofi. Până şi băuturile alcoolice s-au terminat, mai există doar bere fără alcool", a comentat ea.

Nici hârtia igienică nu este de găsit, lucru care s-a mai întâmplat la începutul pandemiei. "Din câte am înţeles, transportul de mărfuri nu funcţionează şi nici nu se ştie când va fi reluat", a mai scris Svetlana.

Citeste si:

 Zeci de morţi în ambele tabere ale confruntărilor și peste 1.000 de răniţi. Un cadavru a fost decapitat VIDEO

Zeci de manifestanţi au fost ucişi de poliţie în noaptea de miercuri spre joi, 6 ianuarie, în timp ce încercau să cucerească clădiri administrative în Kazahstan, a anunţat poliţia din...

Unul din cei mai talentați regizori din Kazahstan, ucis de un glonț în timpul revoltelor din Almatî

Saken Bitaev unul din cei mai apreciați muzicieni și regizoi din Kazahstan, a fost ucis în timpul revoltelor din Almatî. Prietenul său Daniyar Adilbekov a anunțat acest lucru pe o rețeau...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă