Revine gerul în weekend - Anunțul făcut de meteorologii ANM

1 săptămână in urmă 20

Viscol Viscol

Vremea este într-o ușoară încălzire însă în nopțile din weekend vom avea parte din nou de temperaturi geroase, anunță meteorologul de serviciu.

VINERI, 14 IANUARIE 2022, 07:18

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Dan Istratie

Meteorologul Dinu Mărășoiu anunță la Realitatea PLUS că temperaturile din weekend vor fi din nou scăzute, însă doar pe timpul nopții. Pe parcursul zilei de vineri însă se va înregistra o creștere semnificativă.

"Codul galben continuă, mai ales la altitutidni de peste 1500 de metri. Zăpadă este spulberată iar dacă ninge este viscol. Intensificarea vântului și în restul țării, dar la viteze mai mici, vorbim și de alte fenomene anunțate prin avertizări nowcasting pentru următoarele ore: polei, burniță.

Evoluția temperaturilor e favorabilă, după o vreme rece pentru mijlocul lunii ianuarie începe un proces de încălzire, astăzi, care se va resimții în timpul zilei pentru partea de sud a țării unde cerul va fi variabil cu temperaturi maxime pozitive pentru toată zona, chiar și 10 grade. O maximă de 6 grade și la București.

Intensificări ale vântului și în Moldova, viscol și zăpadă troienita în Carpați și temperaturi maxime în creștere, în general între -1 și 9 grade. 

Pentru zilele următoare nu se anunță mari modificări la regimul temperaturilor maxime, o să fie din nou nopți ceva mai reci, sâmbătă spre duminică și mai ales duminică spre luni. Nu mai sunt temperaturi așa de scăzute, este puțin probabil să se coboare sub -10 grade", a explicat meteorologul.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă