Reuters: Talibanii au cucerit Kandahar, al doilea oraș ca mărime din Afganistan

2 luni in urmă 17

Talibanii au cucerit Kandahar, al doilea oraș ca mărime din Afganistan, au declarat vineri mai mulți oficiali, potrivit Reuters. Este cea mai importantă înfrângere a guvernului afgan de la începutul ofensivei insurgenților, după retragerea trupelor internaționale.

"După lupte grele care au avut loc noaptea trecută, talibanii au luat controlul asupra orașului Kandahar", a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters, după ce și militanții și-au anunțat victoria.

Forțele guvernamentale controlează în continuare aeroportul din Kandahar, care a fost a doua cea mai mare bază militară americană din Afganistan, pe durata misiunii de 20 de ani.

Talibanii au avansat în ritm vertiginos în ultimele zile. Joi au cucerit orașul Ghanzi, situat la 150 de km sud-vest de Kabul, deschizând astfel drumul către capitala Afganistanului. Este a zecea capitală de provincie care cade în mâinile insurgenților în decurs de o săptămână.

Citește și: A doua „cădere a Saigonului”: SUA trimite Infanteria Marină pentru posibila evacuare a ambasadei americane din Kabul

Editor : B.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă