Reuşită istorică pentru Luis Suarez! Ce performanţă uriaşă a atins uruguayanul la care Barcelona a renunţat prea uşor

1 lună in urmă 317

Liga 2: Viitorul Tg. Jiu - Csikszereda, luni, 19:30, Digi Sport 1

2.Bundesliga: Fortuna Dusseldorf - Bochum, luni, 21:30, Digi Sport 2

Luis Suarez, 500 de goluri în carieră

Aceasta a fost a 19-a reuşită a sezonului din La Liga pentru Suarez, care s-a transferat la Atletico în toamna trecută, după despărţirea de FC Barcelona.

În vârstă de 34 ani, Luis Suarez şi-a început cariera în 2005, la formaţia Nacional Montevideo din ţara sa, pentru care a marcat 12 goluri în 34 de meciuri, înainte de a se transfera în Europa, la FC Groningen (37 meciuri/15 goluri), de unde a ajuns apoi la Ajax Amsterdam. În patru sezoane petrecute alături de "lăncieri", fotbalistul sud-american a marcat 111 goluri în 159 de partide, performanţă care a atras atenţia clubului englez FC Liverpool, care l-a transferat în 2010.

Suarez a evoluat timp de patru ani pe Anfield, reuşind 82 de goluri în 133 de meciuri disputate pentru Liverpool, iar în 2014 a fost achiziţionat de FC Barcelona, clubul la care a cunoscut cele mai mare succese din cariera sa: 13 titluri, între care o Ligă a Campionilor, o Cupă Mondială a Cluburilor, o Supercupă a Europei şi patru titluri de campion al Spaniei.

El a marcat în total 198 de goluri în 283 de meciuri disputate pentru gruparea de pe Camp Nou, ai cărei conducători nu au mai dorit să-i prelungească însă contractul uruguayanului, care a acceptat imediat oferta venită de la rivala Atletico Madrid, actualul lider al campionatului spaniol.

La toate aceste performanţe la nivel de club se adaugă şi realizările alături de reprezentativa Uruguayului, alături de care a cucerit Copa America în 2011 şi a atins sferturile de finală la Cupa Mondială din 2010. Luis Suarez este golgheterul absolut al naţionalei "Celeste", cu 63 de goluri.

VIDEO Atletico Madrid - Alaves 1-0 | Golul 500 înscris de Luis Suarez

Etichete: atletico madrid , luis suarez
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă