Retragerea lui Ștefan Radu de la națională a produs discuții aprinse: ”Nu mă pot simți reprezentat” / ”Eu sunt mândru”

1 săptămână in urmă 25

  • Europa League: Arsenal - Slavia Praga, joi, 22:00, Digi Sport 1

  • Europa League: Granada - Manchester United, joi, 22:00, Digi Sport 2

La o zi de la momentul în care performanța lui Ștefan Radu a fost sărbătorită în cantonamentul lui Lazio, Ionel Dănciulescu, un apropiat de-ai fundașului, și jurnalistul Radu Drăguț au avut o discuție mai ”aprinsă”, pe tema retragerii lui Radu de la națională, în studioul emisiunii Liga Digi Sport.

Discuție aprinsă în direct, pe tema retragerii lui Ștefan Radu de la echipa națională

Radu Drăguț: ”Jos pălăria pentru ce a realizat, e o bornă importantă, pentru orice fotbalist, la un club mare, cum e Lazio. Dar eu nu pot să mă simt reprezentat, atașat, conectat de Ștefan Radu, sigur ca mine gândesc mulți români. Nu am absolut niciun sentiment negativ legat de Ștefan Radu.

Jos pălăria pentru ce a realizat, nu-l judec, nu-l poate judeca nimeni, el a decis să nu mai joace pentru România. E ok, el știe motivele. Naționala României nu e armată. Dar ca suporter al echipei naționale, care sufăr de ani de zile pentru echipa națională, nu mă mai simt conectat cu el, el se reprezintă pe el”.

Ionel Dănciunescu: ”Peste ani de zile vom afla cu adevărat de ce s-a retras. El, la un moment dat, era foarte des accidentat și a vrut să se concentreze pe echipa de club”.

Radu Drăguț: ”Să ne gândim că 99% dintre jucătorii importanți din Europa joacă și la echipele lor naționale. Așa sunt multe lucruri sensibile”.

Ionel Dănciulescu: ”Mirel Rădoi la cât s-a retras de la echipa națională? Tot așa. E decizia fiecăruia. Eu, personal, sunt mândru că el este român și a făcut istorie acolo. Așa mă identific și cu Cristi Chivu, care a făcut istorie în Italia, cu Stanciu, care joacă foarte bine la Slavia. Sunt fericit că ei reușesc să mai ridice puțin standardele fotbalului românesc”. 

Radu Drăguț: ”El joacă pentru el, 100%, a decis să nu mai reprezinte România”.

Ionel Dănciulescu: ”Păi toți joacă pentru ei”.

Radu Drăguț: ”Da, dar alții vin și la echipa națională”.

Ionel Dănciulescu: ”Da, dar decât să vii la echipa națională și să joci așa cum o fac unii jucători, mai bine nu mai vii. El a luat o decizie care nu a avut legătură cu România, cu suporterii”.

Radu Drăguț: ”Dacă ar spune toți ca Radu Ștefan 'ce să mai vin la echipa națională, joc la echipa mea de club, nu mă mai interesează altceva', nu ar mai veni nimeni la națională”.

Radu Ștefan a evoluat în 14 meciuri pentru prima reprezentativă a României, ultimul pe 22 martie 2013, 2-2 cu Ungaria, când a fost integralist.

La doar câteva săptămâni distanță, fundașul lui Lazio anunța public că nu va mai veni la echipa națională, iar motivul vehiculat a fost un presupus conflict, sau cel puțin relații mai reci, cu selecționerul de atunci, Victor Pițurcă.

În ultimii ani, membrii Federației Române de Fotbal sau selecționerii Cosmin Contra și Mirel Rădoi au încercat să-l convingă pe Ștefan Radu să revină asupra deciziei, însă fără succes.

Etichete: lazio , ionel danciulescu , stefan radu , stefan radu echipa nationala , liga digisport
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă