Rețeta de tartă cu mere, scorțișoară și cogniac a Mirelei Vaida. Un desert delicios și necostisitor preparat din ingrediente simple VIDEO

2 săptămâni in urmă 23

Mirela Vaida a împărtășit pe contul de YouTube rețeta ei pentru un desert absolut delicios preparat din ingrediente elementare, este vorba de tarta cu mere, scorrțișoară și cognac.

Prezentatoarea TV nu s-a sfiit și a mărturisit că scorțișoara și cogniacul sunt ingredientele care dau savoare și că fără el gustul nu ar mai fi la fel de bun.

Mirela Vaida este o cunoscută prezentatoare TV, însă înainte de toate este mamă și soție, astfel că adesea își surprinde familia cu cele mai gustoase preparate culinare. De data aceasta, ne-a prezentat cum prepară ea tarta cu mere, scorțișoară și cogniac. Iată rețeta vedetei!

Mirela Vaida a explicat pas cu pas și a mărturisit că este cel mai simplu desert, vedeta a mai a explicat că aluatul pentru blat este unul simplu, iar „piesa de rezistență” este compoziția din mere.

Ingredientele pentru desertul Mirelei Vaida nu sunt deloc pretențioase ci includ doar câteva elemente de bază, care preparate după rețeta vedetei dau o savoare incredibilă. Pentru tarta cu mere scorțișoara și cognac vă trebuie făină, zahăr,unt, mere, scorțișoară, zahăr vanilat, aromă de cognac.

Prezentatoarea TV a ținut să precizez că nu poate să ofere niște gramaje exacte, deoarece totul se face „după ochi” în rețeta asta.

Pentru început, topim untul, punem foarte puțin zahăr și amestecăm foarte bine, până când se topește. După acest pas, îngroșăm conținutul cu făină, astfel încât să se modeleze ca plastilina. Mirela Vaida a precizat că compoziția trebuie să se simtă tare la mână și să fie modelabilă, deoarece asta contează cel mai mult.

După ce se omogenizează bine, se bagă 20 de minute la congelator. În acest timp, se curăță două kilograme de mere de coajă și cotor, iar apoi se taie feliuțe, însp nu foarte subțiri. Peste ele punem zahăr ca să se topească, scorțișoară și puțin cogniac pentru aromă și un gust mai plăcut.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă