Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu. Ce ingrediente folosește bucătarul

2 luni in urmă 25

Florin Dumitrescu a gătit o mulțime de preparate de-a lungul timpului, pe multe dintre ele chiar în fața fanilor lui. Așa a făcut și de data aceasta, când le-a dezvăluit celor care îl urmăresc rețeta lui pentru paste carbonara.

Celebrul bucătar a mărturisit într-un video pe Youtube că nu folosește multe ingrediente, doar strictul necesar. Așadar, iată ce folosește acesta: 100 grame de spaghete, 50 grame de bacon, 25 grame de parmezan gata ras, un ou, piper proaspăt măcinat, sare, în funcție de gustul fiecăruia.

Florin Dumitrescu a explicat treptat și modul de preparare, pașii care trebuie urmați întocmai.

„Înainte de a ne apuca de preparatul în sine trebuie să avem spaghetele fierte în funcție de timpul de pe pungă. Separat, într-o tigaie se prăjește baconul care a fost tăiat cuburi.

Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu. Ce ingrediente folosește bucătarul

Se adaugă un polonic de apă din oala în care au fiert pastele și se mai lasă pe aragaz, la foc mediu. Parmezanul trebuie să fie ras și pus într-un bol, iar oul să fie separat. E nevoie doar de gălbenuș.

Culoarea sosului din tigaie trebuie să fie ușor maronie, iar baconul crocant când se adaugă pastele. Pastele se amestecă bine cu sosul din tigaie și se oprește focul.

Aproape de final se adaugă parmezanul și se amestecă din nou. Gălbenușul se pune în tigaie cu o lingură din apa în care au fiert pastele și se amestecă. Se pune peste gălbenuș și piperul măcinat proaspăt. La final se adaugă peste paste și se amestecă totul.”, a detaliat Florin Dumitrescu, conform fanatik.ro.

Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu. Ce ingrediente folosește bucătarul
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă