Rețeaua piromanilor din Grecia. Majoritatea incendiilor care cuprind țara sunt provocate: metoda infamă a lupei plasate în iască

2 luni in urmă 21

Numeroși cetățeni greci au fost reținuți în ultimele zile sub acuzația că au provocat intenționat incendii.

Autoritățile din Grecia duc o luptă nevăzută încercând să prindă înainte de a fi prea târziu oameni care încearcă să provoace intenționat incendii.

Arestările se țin lanț în ultimele zile, în toate regiunile țării. Oficialii sunt ajutați și de cetățeni de rând, mulți dintre ei implicați într-o vânătoarea a piromanilor pe rețelele sociale.

Există postări privitoare la mesaje ciudate pe rețelele sociale urmate de incendii apărute la scurt.

Una dintre persoanele suspecte că a provocat un incendiu a fost fotografiată înconjurată de membri ai forțelor de ordine.

Fotografia a fost făcută publică ulterior pe Twitter:

Αυτο ειναι το μπουμπουκι που εβαλε φωτια στο Πεδιον του Αρεως. Με λιγη πειθω δεν θα μας πει ποιος την πληρωσε, την ορμηνεψε?! pic.twitter.com/WDBFSu5ZNu

— Christa (@Christalakia) August 6, 2021

Doi bărbați au fost arestați vineri, 7 august, la Agios Stefanos, în nord-vestul insulei Corfu, unde incendiile au început să facă ravagii. Cei doi aveau asupra lor o canistră cu benzină, arată Greek Reporter.

Un alt piroman a fost prins provocând incendii în Kalamata, în sudul extrem al Greciei continentale.

Un bătrân de 60 de ani a fost reținut în Fokida, iar un alt suspect este în prezent interogat de pompieri în Ilia.

O femeie a fost prinsă de două ori intenționând să provoace un incendiu în Pedion tou Areos, un cartier al Atenei.

Tot în acea zona un bărbat proprietar al unei afaceri a văzut cu ochii lui cum un cetățean grec a aruncat un prosop îmbibat în benzină și aprins în vegetația uscată.

Bărbatul a intervenit de urgență alături de alți martori pentru a limita extinderea focului, reușind să-l țină sub control până la venirea pompierilor.

Cinci tentative de incendiere au avut loc în ultimele zile în Theologos, localitate celebră de pe insula Thassos. Primarul Thanassis Zekentes spune devastat că, dacă piromanii reușesc să provoace incendiul, va dura zile în șir fiindcă pădurea de pini din zonă este foarte deasă, iar pompierii de pe insulă au fost deja trimiși să ajute în alte zone.

Publicația protothema.gr prezintă un alt caz șocant:

O lupă a fost descoperită într-o regiune izolată a pădurii din orașul Elliniko, din sud Atenei. Obiectul a fost plasat intenționat așa încât razele soarelui amplificate să cadă pe o grămadă de iarbă uscată. Incendiul a fost evitat în mod miraculos de descoperirea făcută de voluntarii mobilizați pentru apărarea pădurii.

Citeste si:

 "Oriunde te uiți vezi doar foc" VIDEO

Romania trimite ajutoare pentru stingerea incendiilor și în Macedonia de Nord

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă