RESTRICȚIILE suplimentare pentru București - Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, convocat ASTĂZI

1 lună in urmă 2

 Inquam Photos/Octav GaneaAlin Stoica, prefectul Capitalei Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se reunească sâmbătă, pentru a stabili noile măsuri care se vor lua pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Hotărârea de Guvern privind noile restricții a fost deja publicată în Monitorul Oficial.  Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță astăzi ce se întâmplă cu locurile de joacă, mijloacele de transport în comun, cununiile, botezurile, înmormântările în următoarea perioadă.

SÂMBĂTĂ, 27 MARTIE 2021, 07:46

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă aprobă sâmbătă măsurile conform deciziei la nivel național, plus alte măsuri suplimentare. 

„Vom convoca mâine Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, se va publica între timp hotărârea de Guvern şi vom lua măsurile, care vor fi cu aplicabilitate de duminică", a declarat, vineri seara, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Capitala a atins vineri o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 6,67 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, când s-a ridicat la 6,50.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o hotărâre prin care au fost stabilite măsuri de aplicat în contextul pandemiei de COVID-19.

Hotărârea prevede reducerea intervalului orar în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Hotărârea de Guvern privind noile RESTRICȚII a fost publicată în Monitorul Oficial! Măsurile intră în vigoare DUMINICĂ - Vezi documentul integral

Măsurile vizează limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18,00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Este prevăzută suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că noile măsuri pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 prevăzute în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) vor fi aplicate începând de duminică, 28 martie.

Primul ministru a precizat vineri că măsurile se vor aplica la două zile de la publicare având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea la dispoziţie operatorii economici să se pregătească.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie", a anunțat Florin Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă