Restricțiile legate de pandemia de COVID-19, ANULATE într-un stat american. Explicația autorităților

1 săptămână in urmă 17

Covid Covid

Statul american Florida a anulat toate restricţiile legate de pandemia de COVID-19. Autoritățile au luat această decizie motivând eficacitatea şi, totodată, disponibilitatea vaccinurilor  anti-Covid dezvoltate până în prezent.

MARŢI, 04 MAI 2021, 11:03

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, a promulgat o lege care pune capăt stării de urgenţă la 1 iulie, care impunea o serie de restricţii în faţa pandemiei de coronavirus, şi a semnat apoi un decret care avansa data de intrare în vigoare a acelei măsuri începând de luni, 3 mai, relatează G4Media.ro.

"Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem", a declarat el într-o conferinţă de presă organizată în St. Petersburg, referindu-se la numărul zilnic al cazurilor de infectare cu COVID-19 şi la cel al deceselor asociate acestei maladii, în scădere constantă, în timp ce programul de vaccinare continuă să fie implementat.

Până în prezent, aproape 9 milioane de persoane, reprezentând 41,9% dintre cei 21,5 milioane de locuitori ai acestui stat american, au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

"Persoanele care nu sunt încă vaccinate astăzi se află în această situaţie cu siguranţă, nu din cauza unei lipse de stoc, sau a unei lipse de disponibilitate a vaccinurilor", a adăugat guvernatorul din Florida.

Vaccinarea a fost deschisă, vineri, 30 aprilie, în Florida pentru toate persoanele cu vârste de peste 16 ani, care nu mai trebuie să prezinte dovada domiciliului în acest stat, aşa cum se întâmpla din ianuarie şi până la finalul lunii aprilie, din cauza cererii foarte mari pentru vaccinurile anti-COVID-19.

Vaccinurile Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson sunt disponibile, în anumite cazuri chiar şi fără programare, în numeroase centre de vaccinare, farmacii şi supermarketuri din Statele Unite. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă