Restricțiile din Județul Ilfov rămân în vigoare încă două săptămâni

3 luni in urmă 31


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis ca începând de luni, 23 noiembrie, de la ora 20:00, până pe 6 decembrie, ora 20:00, să se aplice restricții pentru "localitățile în care nu este instituită carantina zonală", potrivit Hotărârii 52, publicate pe site-ul Prefecturii Ilfov.


Decizia a fost luată ca urmare a faptului că în Județul Ilfov rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori, respectiv 8,13 la mia de locuitori.


"Nu înseamna carantină, este o diferență enormă. Astăzi, la ora 20:00, a expirat Hotărârea CNSU, dată cu 14 zile în urmă, și trebuia prelungită. Decizia se referă la localitățile care nu sunt în carantină", a explicat Daniel Zamfir, prefectul județului Ilfov, pentru Libertatea.


Conform deciziei publicate pe site-ul Prefecturii Ilfov, rămân închise cinematografele, sălile de spectacole, restaurantele la interior, iar activitatea cu publicul pentru firmele din domeniul jocurilor de noroc este și ea interzisă.


Cele patru categorii de restricții aplicabile "pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală" sunt:


interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădiriloractivitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unitățiinterzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de norocinterzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă