Restricțiile au scos din nou oamenii în stradă: Proteste VIOLENTE în Europa

2 săptămâni in urmă 20

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 08:55

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: REALITATEA.NET

În centrul orașului Bruxelles s-au strâns mii de protestatari, care au scandat față de impunerea vaccinării. Oamenii au pornit într-un marș și au dus cu ei un afiș imens cu mesajul: „Împreună pentru libertate!” Jandarmii au împrăștiat grupurile violente cu tunuri de apă.

Și în Danemarca, peste o mie de oameni s-au adunat în fața Parlamentului unde au protestat din cauza obligativității pașaportului verde.

Și în Croația au avut loc proteste. Oamenii au ieșit să protesteze pe străzile capitalei Zagreb.

Austria va deveni, de luni, prima țară din Europa de Vest care impune din nou un lockdown total pentru pentru limitarea infectărilor. Ca și în Olanda, mulțimile de oameni au invadat străzile.

"Ne vrem libertatea înapoi! Aș fi crezut că trăim într-o țară democrată, dar s-a transformat într-o dictatură a coronavirusului. 

Forțele de ordine austriece au intervenit pentru a dispersa mulțimea agitată", a afirmat un protestatar.

Mii de oameni s-au mobilizat și în Italia. Aici, certificatul verde este obligatoriu în majoritatea situațiilor și poate fi obținut după vaccinarea cu cea de-a treia doză.

Proteste violente au fost și în Olanda. La Haga, manifestanții au aruncat cu petarde și artificii spre poliție și au incendiat mai multe biciclete.


Olanda a reimpus unele măsuri de lockdown la sfârșitul săptămânii trecute pentru a face față creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Aici barurile și restaurantele trebuie să se închidă până la ora 20.00, cel puțin până pe 4 decembrie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă