Restricții înăsprite în orașul chinez Xi’an, după cel mai mare număr de cazuri COVID, din ultimele 21 de luni

3 săptămâni in urmă 32

Orașul chinez Xi’an, unde 13 milioane de locuitori sunt în prezent izolați în casele lor, a anunțat, duminică, înăsprirea restricțiilor, în timp ce țara a înregistrat cel mai mare număr de infecții cu Covid-19 din martie 2020, potrivit AFP.

China a adoptat o strategie „zero-Covid” care implică restricții stricte la frontieră, carantine lungi și lockdown-uri.

Autoritățile au fost deosebit de vigilente în ultimele luni, pentru a nu scăpa de sub control situația epidemiologică, înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie.

Duminică, China a raportat 206 noi infecții cu Covid, cel mai mare număr zilnic înregistrat, din martie 2020.

„În zilele următoare, este posibil să fie detectate o serie de cazuri noi”, a avertizat oficialul din Xi’an, He Wenquan, făcând apel la populaţia oraşului să nu intre în panică.

Metropola din nordul țării, aflată la aproximativ 900 de km de locul în care se desfășoară Jocurilor Olimpice, a raportat duminică 155 de noi pacienți cu Covid, ridicând numărul total la aproape 500, în ultimele săptămâni.

În jur de 29.000 de persoane au fost plasate în carantină, în hoteluri.

Locuitorii din Xi’an au au fost deja testați, de mai multe ori, iar autoritățile au anunțat „ o dezinfecție generală care va începe Duminică după-amiază”.

Restricțiile de circulație au fost de asemenea înăsprite. Fiecare gospodărie poate trimite la cumpărături un singur membru al familiei, o dată la 3 zile, față de 2 zile, câte erau înainte. Toate afacerile cu excepția supermarketurilor, magazinelor alimentare și a cabinetelor medicale au fost închise.

China a înregistrat oficial doar două decese datorate COVID, în ultimul an.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă