Restricţii în stațiunea Predeal, începând de marți, din cauza creşterii numărului de cazuri Covid-19

3 săptămâni in urmă 9

Stațiunea Predeal a depăşit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori și, începând de marți, de la miezul nopții, vor intra în vigoare restricţii privind funcţionarea restaurantelor şi a hotelurilor, așa cum prevede legea.

Stațiunea Predeal este vizată de noi restricții începând de marți

Stațiunea Predeal este vizată de noi restricții începând de marți

Shutterstock

  • Staţiunea Predeal este a doua din zona montană din sudul ţării, după Sinaia, unde se impun restricţii din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Astfel, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, restaurantele şi cafenelele din hoteluri îi vor putea servi doar pe clienţii cazaţi, în timp ce prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice vor fi permise doar în spaţiile aflate în exteriorul clădirilor, în aer liber.

Conform datelor furnizate, luni, de Prefectura Braşov, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat Hotărârea nr. 101/2021, privind constatarea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în oraşul Predeal, unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 3,03/1000 de locuitori, scrie news.ro.

Restricțiile în stațiunea Predeal se aplică pe o perioadă de 14 zile

"Începând cu data de 13.04.2021, ora 0:00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 432 din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare limitelor de incidenţă între 3 şi 4/1000 de locuitori”, a decis CJSU Braşov.

Astfel, restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor îşi suspendă activitatea, iar la cele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate acolo. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

În Sinaia, restaurantele și cafenelele au fost închise de săptămâna trecută

Staţiunea Predeal este a doua din zona montană din sudul ţării unde se impun restricţii din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

La Sinaia, indicele de infectare a depăşit patru la o mie de locuitori, iar staţiunea se află sub restricţii, în zilele de week-end, inclusiv privind orarul de funcţionare al agenţilor economici şi deplasarea persoanelor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă