Restricții în pandemie. Autoritățile argeșene au decis să anuleze Focul lui Sumedru, o tradiție veche care aduna mii de oameni și copii

4 luni in urmă 14

Fără focul lui Sumedru

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

În fiecare an, în ajun de Sf. Dumitru, oamenii se adunau în jurul focului. Mulțumeau pentru roadele toamnei și se rugau pentru o iarnă blândă. Evenimentul strângea multe persoane, adulți și copii care primeau nuci, mere și covrigi. Autoritățile au decis că anul acesta focul lui Sumedru nu poate avea loc. Ar fi greu de prevenit răspândirea virusului mai ales după ce județul Argeș a scăzut până la un număr mic de cazuri după ce fusese anterior în primele trei județe cu cele mai multe infectări.

Masca este obligatorie în județul Argeș în toate spaţiile publice, atât în interior, cât și în exterior. Măsura a fost luată încă de la sfârșitul lunii iulie.

La sfârșitul verii, județul Argeș s-a confruntat cu un val mare de infectări, iar după introducerea mai multor restricții numărul de cazuri noi a scăzut, astfel că în ultimele zile în județ se înregistrează sub 25 de noi cazuri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă