Restricții impuse într-o localitate din Dâmbovița după creșterea ratei de infectare

1 lună in urmă 24

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a decis miercuri instituirea mai multor restricții în comuna Morteni care a raportat o rată de infectare de 4,47 la mie, potrivit news.ro.

La Morteni, în judeţul Dâmboviţa, 12 dintre cei 2.682 au fost confirmați pozitiv pentru Covid-19. Doar în decurs de 24 de ore, de marţi până miercuri, au fost diagnosticaţi cu COVID-19 trei localnici.

Conform deciziei CJSU Dâmboviţa, „se aprobă instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice, staţii pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare de pe raza comunei Morteni”.

Cu o zi înainte, comuna Mărgău din județul Cluj a ajuns la o rată de infectare cu coronavirus de 5,58 la mia de locuitori și este astfel prima localitate din România care intră în scenariul roșu în valul 4 al pandemiei

În următoarele 14 zile, în Mărgău sunt interzise evenimentele private precum nunțile, botezurile sau mesele festive, spectacolele și activitățile sportive, ca și organizarea de festivaluri sau evenimente de tip drive-in.

Numărul de cazuri Covid a crescut la nivel național. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 849 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 14 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 212 pacienţi cu COVID-19.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă