Restricţii dure de vineri. Magazine închise la 18, interzis la nunţi şi botezuri. Din casă se iese cu DECLARAŢIE pe propria răspundere

1 lună in urmă 45

Restricţii dure în România. Cazurile de Covid se înmulţesc în fiecare zi, iar localităţile cu focare şi populaţie puţin numeroasă revin la restricţiile din starea de urgenţă. Localitatea Secaș intră în carantină de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar magazinele vor fi deschise până la ora 18, după ce rata de infectare a trecut de 5 la mia de locuitori. În Darova nu se mai pot face nunți și petreceri, iar barurile, cafenelele și restaurantele se vor închide în interior. Sunt măsuri suplimentare pentru Livezile, Giroc, Iecea Mare și Pișchia.

Luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis alte măsuri suplimentare anti-Covid pentru mai multe localități, unde rata de infectare a crescut continuu. În Secaș, incidența a urcat la 5,13, astfel că vor fi aplicate măsurile valabile peste pragul de 4/1.000 de locuitori și mai mic de cel de 7,5.

Restricţii Covid. Masca ar putea redeveni obligatorie în spaţiile deschise aglomerate

La Darova rata a crescut peste pragul de 3, astfel că aici se dispun măsuri suplimentare pentru o rată între mai mare de 3, dar mai mică de 4 la mia de locuitori. Măsuri suplimentare sunt și la Livezile, Giroc, Iecea Mare și Pișchia. „În cadrul ședinței de astăzi, UAT Secaș a fost trecută pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori. Pe anexa 2 se mai află UAT Denta. UAT Darova a fost trecută pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 4/1000 de locuitori. Pe anexa 3 se mai află UAT-urile Bucovăț, Criciova, Giulvăz și Jebel. Unitățile administrative-teritoriale Livezile, Giroc, Iecea Mare și Pișchia au fost trecute pe anexa 4, având o rată de infectare mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 locuitori. Pe Anexa 2 se mai află UAT-urile Dudeștii Noi și Ciacova”, transmite Prefectura Timiș.

declaratie_pe_propria_raspundere_2021_martie

Măsurile adoptate se vor aplica începând de pe 7 septembrie. În restul UAT-urilor din județul Timiș se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021.

Restricţii dure în România. Măsurile suplimentare anti-Covid aplicate în Secaș

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20 – 5, cu următoarele excepţii:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  • deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Restricţii Bucureşti. Prefectul Capitalei anunţă ce măsuri se vor lua dacă rata de incidenţă creşte
Restricţii dure în România. Operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, sunt obligați să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 5,00-18,00. În intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

Aceste măsuri sunt suplimentare față de cele care se aplică la depășirea incidenței de 3/1000 de locuitori.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă