Restaurantele şi cafenelele din 16 localităţi din Arad, închise pe fondul numărului mari de cazuri COVID

2 months ago 10

Comitetul pentru Situații de Urgență Arad a decis ca restaurantele și cafenelele din 16 localități din municipiu să se închidă începând de astăzi. Măsura a fost luată în contextul în care în mai multe zone din judeţ a depăşit cifra de 1.5 la mia de locuitori.  Supendarea activității este în vigoare până pe 22 septembrie, orele 24 00.

În prezent, în Arad sunt 1.499 de persoane diagnosticate cu COVID-19 și 66 au decedat. Numărul mare de cazuri de bolnavi ar fi pus pe seama măsurilor de relaxare în ce priveşte funcţionarea restaurantelor la interior, de la 1 septembrie.

Citeşte şi: Mai multe şcoli din Arad şi Timiş au fost închise din cauza cornavirusului. Peste 1.500 de elevi au început şcoala online

De asemenea, se aşteaptă o nouă creştere a cazurilor COVID şi începând cu 1 octombrie, având în vedere deschiderea noului an şcolar şi alegerile locale.

Decizia CJSU a fost luată în conformitate cu incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din localitățile județului Arad unde a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori și este valabilă până în data de 22.09, orele 24:00. La finalul acestei perioade, se va efectua o nouă evaluare de risc epidemiologic, în urma căreia suspendarea se poate ridica în anumite localități. Suspendarea poate fi, însă, și introdusă în noi localități, în funcție de evoluția situației

Read Entire Article
Powered By Seo Tools